Home  /  Boli   /  Activitatea sexuală contribuie la o viaţă lungă şi sănătoasă

Activitatea sexuală contribuie la o viaţă lungă şi sănătoasă

Activitatea sexuală satisfăcătoare este foarte importantă pentru menținerea unei stări emoționale bune dar și pentru longevitate. Când ne referim la acest lucru avem în vedere și persoanele în vârstă care se pot bucura de sexualitate și la bătrânețe, deși poate nu la aceeași intensitate ca în tinerețe, când aveau energia necesară de a face dragoste foarte des.

În general se pune foarte mult accentul pe partea negativă a sexualităţii discutându-se mult prea puţin despre faptul că sexul îmbunătățește starea de sănătate, ceea ce este chiar un beneficiu pentru orice persoană adultă.

Activitatea sexuală protejează şi întăreşte muschiul inimii

Primul mare avantaj este reprezentat de faptul că sexul protejează și întărește mușchiul inimii. În urma activității sexuale crește fluxul de sânge și se secretă hormoni care mențin sănătatea inimii. Medicii sfătuiesc oamenii să nu se abțină de la activitatea sexuală deoarece astfel își reduc riscul de accident vascular cerebral și atac de cord. Hormonii car se produc prin orgasm au efect benefic asupra întregului organism, dar mai ales asupra vaselor de sânge și digestiei. În timpul actului sexual au loc mișcări musculare care tonifică fesele, pieptul, brațele, coapsele, mușchiul inimii și mușchii abdominali.

Activitatea sexuală previne cancerul de sân și cancerul de prostată

Potrivit medicilor, femeile cu o viață sexulă activă au un risc de trei ori mai scăzut de a dezvolta cancer de sân decât cele care nu întrețin relații sexuale. În ceea ce privește bărbații, aceștia dacă au o viață sexuală activă se pot bucura de o funcționare bună a prostatei.

Un alt motiv pentru care este important să fii activ sexual este fără îndoială faptul că sexul calmează. Chimia dintre parteneri oferă o stare de bine, iar hormonii care se eliberează prin orgasm sunt un analgezic pentru durerile articulare sau reumatismale din corp. De asemenea, astfel de hormoni au capacitatea de a regla temperatura corpului și de a normaliza tensiunea arterială. Valul de hormoni amorțește durerea din corp și oferă o stare interioară de bine.

Spre exemplu, femeile în vârstă care fac dragoste au avantajul de a scăpa de simptomele provocate de menopauză, de bufeuri, dureri de cap, stări de nervi, precum si alte neplaceri create de aceasta. În plus, la femei, orgasmul și activitatea sexuală crește fluxul de sânge și astfel îmbunătățește aspectul pielii, luminează chipul, oferă o stare de sănătate fizică și mintală.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button