Stafidele ajută la detoxifierea ficatului
Ficatul este un organ care are ca funcţie principală eliminarea toxinelor din organism, ajutând astfel celelalte organe să funcţioneze corect. El trebuie, însă, stimulat să facă aceste lucruri. Alimentele procesate, alcoolul sau poluarea sunt factori care conduc la o suprasolicitare a ficatului şi la încărcarea lui cu toxine.
Detoxifierea ficatului prin consumul de stafide este o metodă celebră şi extrem de eficientă de înlăturare a impurităţilor şi reziduurilor din ficat, dar şi de îmbunătăţire a sănătăţii organismului.
Detoxifierea ficatului cu ajutorul stafidelor este o metodă tradiţională de origine rusească, puternică şi eficientă prin care ne putem ajuta ficatul şi implicit corpul, să prevină apariţiile anumitor boli care derivă din acumularea excesivă a toxinelor, dar în acelaşi timp să îmbunătăţească şi digestia. Sănătatea ficatului înseamnă sănătate pentru întreg organismul, oferă vitalitate, energie, aspect fizic plăcut şi bună-dispoziţie.
Este foarte important să alegeţi corect tipul stafidelor. De preferat este să evitaţi stafidele deschise la culoare, precum cele galbene, şi să optaţi pentru cele cât mai închise, care sunt sănătoase şi de calitate. Cele de nuanţe deschise, cu aspect neted, lucios, sunt tratate chimic cu dioxid de sulf, de aceea nu sunt indicate pentru detoxifiere. Nu fugiţi de stafidele de mici dimensiuni, nici prea moi, dar nici prea tari, care prezintă încreţituri, deoarece aceste aspecte indică gradul ridicat al naturaleţii. Cu cât stafidele sunt mai naturale, cu atât sunt mai bune pentru detoxifiere.