Home  /  Boli   /  Calităţile deosebite ale cărbunelui vegetal

Calităţile deosebite ale cărbunelui vegetal

Cărbunele vegetal este utilizat de câteva milenii în medicina populară. Acesta are puterea de a trata câteva afecţiuni şi poate fi folosit ca şi adjuvant, neavând efecte adverse.

Acest tip de cărbune se poate folosi şi pentru absorbţia secreţiilor nazale, a microbilor şi a toxinelor. De asemenea, se recomandă carbunele vegetal în tratamentul rănilor. În plus, acesta acţionează atât ca dezinfectant cât şi ca dezodorizant.

Iată câteva afecţiuni care pot fi tratate cu ajutorul carbunelui vegetal:

Specialiştii susţin că dacă va propuneţi să renunţaţi la alcool, în cele mai multe cazuri acest demers vă dă o stare de oboseală sau chiar de balonare iar o cură cu cărbune vegetal este benefică.

Pentru diferite răni se pot utiliza pansamente făcute din bumbac sau in, impregnate cu cărbune vegetal. Cărbunele vegetal acţionează atât ca dezinfectant cât şi ca dezodorizant.

În cazul depresiei de primavară şi toamnă, este recomandat să efectuaţi o cură cu carbune vegetal. Se ia cate o lingurită de cărbune vegetal pudră de doua ori pe zi, timp de 15-20 de zile. Îl puteţi lua cu lapte călduţ sau pur şi simplu.

În cazul unor întoxicaţii acute, se poate administra în cantităţi mari şi cât mai repede posibil, după ingestia substanţei. Specialiştii spun că este indicat ca imediat după ingestia substanţei, să se practice spălarea gastrică cu apa în care s-a dizolvat pulberea de cărbune.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button