Home  /  Boli   /  Lumânările parfumate sunt toxice

Lumânările parfumate sunt toxice

Deşi creează o atmosferă romantică în timpul cinei sau una relaxantă în timpul unei băi, lumânările parfumate pot dăuna sănătăţii, spun oamenii de ştiinţă.Un nou studiu arată faptul că folosirea unor lumânări parfumate este la fel de nocivă ca şi ţigările. Experţii au realizat mai multe teste şi au observat că lumânările parfumate au efecte nocive asupra sănătăţii deoarece acestea emană un fum toxic.

Lumânările parfumate reprezintă o problemă mai ales când sunt utilizate în încăperi care nu sunt bine aerisite, iar substanţele chimice conţinute se împrăştie în cameră şi pot să cauzeze astm, eczeme şi alte probleme ale epidermei.

Specialiştii au folosit în laborator mai multe lumânări şi au descoperit faptul că printre chimicalele eliberate s-au aflat substanţe cancerigene, precum benzenul şi toluenul. Trebuie să ştiţi că nu numai ceara este periculoasă, ci şi mai multe parfumuri sintetice şi vopsele ale căror particule nocive ajung în aer şi pun în pericol sănătatea, în momentul când lumânările sunt aprinse.

Specialiştii chimişti susţin că arderea acestora emană în aer particule toxice pentru sănătate, în special dacă sunt realizate din parafină. De exemplu, lumânările realizate din parafină emit în aer de circa 100 de ori mai mult benzen şi toluen decât cantităţile maxime permise. Practric aceste substanţe sunt asociate cu apariţia cancerului şi a crizelor de astm şi este necesar să fie evitate.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button