Home  /  Boli   /  A fost creat vaccinul anti-alcoolism
Gallery 2

A fost creat vaccinul anti-alcoolism

Majoritatea adulţilor care consumă alcool ştiu cât şi când să consume alcool, însă cu toate acestea există alte persoane care nu pot să-şi controleze aceste obiceiuri.

Aproximativ trei adulţi din zece, consumă alcool iraţional şi au probleme din această cauză. Orice persoană care nu este capabilă să-şi controleze apetitul excesiv pentru alcool, este posibil să sufere de alcoolism sau de dependenţa de alcool.

Duşmanii cei mai mari ai unui alcoolic sunt durerile de cap şi senzaţiile de greaţă, care apar după consumul de alcool. Practic aceste două efecte adverse ale alcoolului stau la baza unui nou vaccin care ii determină pe dependenţi să renunţe la băutură.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Chile a creat un vaccin capabil să inducă aceste senzaţii oricărui consumator de alcool care nu se abţine în faţa cele mai mari ispite ale sale.

Vaccinul acţionează prin împiedicarea ficatului să „exprime gene care metabolizează alcoolul”. Prin urmare, atunci când individul vaccinat consumă băuturi alcoolice, el va suferi de senzaţii de greaţă şi ritm cardiac accelerat. Ideea este că simptomele vor apărea instant, imediat ce individul va pune gura pe alcool. În acest mod, alcoolicul va regreta fiecare înghiţitură de alcool.

Această idee a apărut după ce specialiştii au observat că oamenii din Orientul Îndepărtat au o genă care nu le permite să dizolve alcoolul din corp, fenomen care face ca rata consumului de alcool să fie mai mică în aceste zone. Astfel, ei s-au gândit că recrearea acestei gene ar putea constitui ce mai bună metodă de prevenire a alcoolismului.

După ce este aplicat vaccinul are efect între şase luni şi un an de zile. Dacă totul va decurge conform planului, acesta va aparea pe piaţă în maxim doi ani de zile.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button