Home  /  Boli   /  Semnele care te atenţionează că ai probleme cu rinichii

Semnele care te atenţionează că ai probleme cu rinichii

Rinichii sunt organe pereche situate în zona lombară, sub torace, de o parte şi de alta a coloanei vertebrale. Rolul acestora este de a curăţa sângele, de a elimina substanţele reziduale, de a filtra lichidele şi de a menţine un echilibru între sarea şi mineralele din organism, contribuind astfel la reglarea tensiunii arteriale. Imbolnăvirea acestora poate crea reale probleme de sănătate.

Iată care sunt principalele semne ale îmbolnăvirii rinichilor:

Modificări în ritmul normal de urinare – dacă în ultimul timp ai remarcat că te trezeşti des noaptea pentru a merge la toaletă sau simţi o presiune sau durere când urinezi, este posibil să ai probleme cu rinichii.

Durerile şi arsurile – în timpul urinării, acestea sunt semne ale infecţiilor urinare. Netratate, acestea pot duce la complicaţii.

Dureri în partea inferioară a spatelui – durerea de spate localizată în zona rinichilor este un semn clar care anunţă probleme renale. Durerea poate apărea în timpul urinării, dar şi în alte momente, de aceea multe persoane ignoră acest simptom extrem de important.

Lipsa poftei de mâncare – acest simptom apare în momentul în care se formează depozite de toxine la nivelul rinichilor.

Mainile şi picioarele iţi sunt umflate – atunci când rinichii nu elimină excesul de lichide din corp, mâinile şi picioarele se umflă şi pot deveni dureroase.

Oboseala nejustificată – în cazul în care rinichii sunt bolnavi, organismul nu mai secretă în cantităţi normale un hormon care îl stimulează să transporte oxigen către celulele roşii. Din această cauză, poate apărea oboseala excesivă.

Iritaţii şi mâncărimi la nivelul pielii  – atunci când nu mai funcţionează în parametri normali, rinichii nu mai au capacitatea de a elimina toxinele din sânge, astfel că, te poţi confrunta cu iritaţii şi mâncărimi la nivelul pielii.

Apariţia senzaţiei de greaţă – acest lucru se datorează, de asemenea, acumulării de toxine la nivel sangvin.

Senzaţia de ameţeală – în cazul în care suferi de o afecţiune renală şi, în acelaşi timp, ai anemie, la creier nu mai ajunge suficient oxigen. Principalul simptom care anunţă aceste probleme de sănătate sunt ameţelile frecvente.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button