Home  /  Boli   /  Studiile susţin că telefoanele mobile sunt mai murdare decât vasele de toaletă

Studiile susţin că telefoanele mobile sunt mai murdare decât vasele de toaletă

Noile cercetări au demosnstrat că pe ecranele telefoanelor mobile se dezvoltă până la 600 de microbi, de 30 de ori mai mulţi decât în vasele de toaletă. Cercetătorii au studiat bacteriile din locuinţe şi periodicitatea efectuării curăţeniei.

Aceştia au atras atenţia asupra lipsei grave de dezinfecţie, în ceea ce au numit zonele uitate ale caselor. Lavetele, bureţii de menaj, recipientele în care stau periuţele de dinţi, congelatoarele, filtrele de cafea sunt tot atâtea medii propice pentru microbi.

Pe lângă toate acestea, studiul a constatat că bacteriile de pe ecranele de smartphone-urilor şi tabletelor sunt de acelaşi tip cu cele descoperite pe lavete sau pe bureţii de menaj.

Şi jucăriile sunt obiecte pe care puţini le dezinfectează, neţinând seama că acestea sunt duse în parc sau intră în contact cu animalele de afară sau din casă.

În acelaşi timp, cercetătorii au atras atenţia că şi blatul de bucătărie trebuie dezinfectat periodic, întrucât, pe aceasta suprafaţă, este, de exemplu, dezosat un pui şi, tot pe blat, se taie legumele şi fructele. Potrivit studiului, circa 20% din infecţiile alimentare sunt contractate în casă.

De asemenea zonele umede din locuinţe sunt un paradis al microbilor, care se înmulţesc rapid în acest mediu. Prosoapele umede, periuţele de dinţi şi vasul de toaletă sunt medii prielnice pentru tot felul de ciuperci şi bacterii.

Cu toate acestea, experţii a arătat că oamenii nu trebuie să devină obsedaţi de curăţenie, ci doar să aibă mai multă grijă şi să-şi însuşească deprinderi mai sănătoase.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button