Home  /  Boli   /  Fertilizarea in vitro creşte riscul de cancer ovarian

Fertilizarea in vitro creşte riscul de cancer ovarian

Cel mai important studiu realizat până în prezent, care s-a concentrat asupra femeilor ce au facut tratament pentru fertilitate, a scos la iveală faptul că acestea prezintă un risc de trei ori mai mare de a primi acest diagnostic. Chiar dacă nu se cunoaşte cu precizie dacă de vină sunt problemele care au dus în prima instanţă la infertilitate sau procedura în sine, fertilizarea în vitro, oamenii de ştiinţă avertizeaza în ceea ce priveşte această procedură.

De asemenea specialiştii afirmă că femeile care urmează astfel de tratamente de infertilitate ar trebui informate asupra riscurilor la care se expun şi chemate la control periodic.

Ca să vă daţi seama de amploarea studiului, vă aducem la cunoştinţă faptul că în cadrul cercetării au fost monitorizate, timp de peste 20 de ani, un sfert de milion de femei.

Conform acestui studiului, riscul de cancer ovarian este cel mai mare în primii trei ani de după tratament şi mai ales în cazul femeilor tinere. Studiul a arătat că, la fiecare 10.000 de femei care au trecut prin acest tratament, 15 primesc acest diagnostic. În lipsa acestui tratament, femeile care primesc acelaşi diagnostic este de 11 la 10.000.

Un risc şi mai mare îl prezintă femeile care trec prin procedura de fertilizare în vitro şi suferă de endometrioză.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button