Home  /  Boli   /  Avantajele gimnasticii prenatale şi postnatale

Avantajele gimnasticii prenatale şi postnatale

Exerciţiile fizice sunt importante pentru fiecare dintre noi. Ele ne ajută să avem o stare generală bună, atât fizică cât şi psihică. De asemenea nici femeile însărcinate nu trebuie să evite gimnastica, deoarace aceasta le oferă nenumarate avantaje. În randurile ce urmează vom puncta câteva tipuri de gimnastică benefice pentru femeile gravide dar şi pentru cele ce abia au născut.

Pilates

Ajută la menținerea tonusului muscular abdominal, prevenind apariţia  durerilor de spate și vă oferă mai multă forţă în timpul travaliului.

Pe tot parcursul sarcinii se urmăreşte modul în care va simtiti şi se adaptează exerciţiile în funcţie de semestrul de sarcină, limitând intensitatea mişcărilor astfel încât organismul să rămână permanent în starea de confort. Exerciţiile se  practică individualizat în funcţie de nivelul de antrenament.

 Yoga

Armonizează organismul și îmbunătățește flexibilitatea, cu mișcări blânde și concomitent cu mişcări de respiraţie şi de asemenea cu un sentiment de calm. Exerciţiile de yoga pot fi efectuate pe tot parcursul sarcinii schimbând tipul exercițiilor în funcţie de stadiul evolutiv al sarcinii. Cel mai bine este ca fiecare să-şi asculte corpul şi să facă doar exerciţiile cu care se simte confortabil.

Practicarea gimnasticii prenatale necesită un grad suplimentar de motivaţie, dar rasplata este imensă. Exercitarea perseverentă a gimnasticii pe toată perioada sarcinii poate reduce durerile și previne apariţia hemoroizilor, constipatiei, depresiei şi altor posibile complicaţii.

Folosind o minge de gimnastică pentru exerciţiile efectuate în timpul sarcinii vă ajută să vă consolidaţi muşchii pelvieni și este un mod ușor de armonizare a organismului şi de pregătire pentru naștere.

După naștere este bine să reluați exercițiile, gimnastica posnatală fiind o modalitate foarte bună de refacere mai rapidă a organismului.

 

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button