Home  /  Boli   /  Înotul te ajută cel mai mult să slăbeşti

Înotul te ajută cel mai mult să slăbeşti

Înotul este unul din cele mai populare sporturi, devenind în ultimul timp şi un mijloc de tratament în diverse afecţiuni. În primul rând, constituie una dintre cele mai bune metode de a vă păstra în formă.

Persoanelor supraponderale le vine greu să creadă că-şi pot redobândi silueta practicând acest sport. Totuşi, ar trebui să încerce, deoarece cu siguiranţă vor avea o surpriză placută.

Fizic, apa acţionează prin presiunea şi temperatura sa. Astfel, având o temperatură mai scăzută decât cea a corpului, organismul pierde din caldură cand este în contact cu apa. Pentru a recupera această pierdere, se produc o serie de arderi. Metabolismul crescut, din cauza temperaturii scăzute a apei şi a efortului depus, ajută la indepărtarea grăsimilor de pe coapse, abdomen şi braţe. Nataţia este unul dintre mijloacele de folosire pentru a combate obezitatea.

Potrivit specialiştilor, un minut de înot valorează cât patru minute de mers pe jos. Solicitând absolut toţi muşchii, acest sport subliniază talia, alungeşte membrele inferioare, rotunjeşte umerii, acţionează pozitiv asupra sânilor.

De asemenea, beneficiile nu se opresc aici, deoarece în timp ce înotăm, coloana vertebrală se alungeşte, tendoanele, muşchii, ligamentele se întind şi ele. Aceste mişcări sunt recomandate şi persoanelor cu lombalgii şi femeilor însărcinate.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button