Home  /  Boli   /  Cum să folosim tehnologia în avantajul copiilor
a

Cum să folosim tehnologia în avantajul copiilor

În zilele noastre este din ce în ce mai greu să ţii departe un copil de tehnologie. Foarte multă lume este de părere că telefoanele, calculatoarele şi tabletele sunt o ameninţare la adresa dezvoltării intelectuale a copiilor.

Adevarul este că nu putem efectiv să nu le permitem copiilor să aibă acces la tehnologie. Trebuie găsită o cale de mijloc, mai ales că utilizarea corecta a tehnologiei poate fi benefică micuţilor. Una este să stea pe calculator şi să ‘’împuşte monştri’’ şi cu totul altceva e să folosească tableta o oră, învăţând, de exemplu, cuvinte noi în limba engleză.

Iată câteva reguli de folosire a tabletei

Dintre toate dispozitivele de pe piaţă, tableta este cea mai populară în rândul părinţilor. Iată câteva reguli, pe scurt, astfel încât copilul tău să beneficieze la maxim de potenţialul de învăţare pe care îl oferă:

1. Copilul invaţă cel mai bine atunci când este împreună cu un părinte, când interacţionează cu el. Aşa că puteţi sta împreună pe tabletă, învăţand literele sau explorând diverse specii de animale.

2. Aşa cum nu toate cărţile sunt bune pentru copii, există şi site-uri sau aplicaţii care nu-l ajută cu nimic. Alege un conţinut media adecvat vârstei, nu-l lăsa să se joace orice, doar pentru că-i place sau a văzut la prietenii săi, însă nu-i interzice asta fără să-i oferi mai întâi o explicaţie.

3. Stabileşte nişte limite de timp clare pentru folosirea tabletei.  În acest mod îl încurajezi să se bucure de ea, fără ca să devină dependent, fiind mereu cu ea în mână dacă se plictiseşte.

Chiar dacă sunt bogate în conţinut educaţional, produsele media, chiar şi cele special create pentru copii, nu pot înlocui modul interactiv de a învăţa despre lume, experimentând-o offline, departe de ecran. Soluţia cea mai bună este găsirea unui echilibru între activităţile media şi cele non-media.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button