Home  /  Boli   /  Alimente utile pentru buna funcţionare a rinichilor

Alimente utile pentru buna funcţionare a rinichilor

Rinichii ajută la eliminarea excesului de apă din organism și a toxinelor. În cazul în care rinichii nu funcţionează optim, substanţele reziduale şi lichidele răman în organism şi cauzează edeme la nivelul membrelor, dificultăţi de respiraţie şi dificultăţi de golire a vezicii urinare.

Strugurii 

Orice soi de struguri cultivaţi organic şi proaspeţi sunt potriviţi pentru curăţarea rinichilor. Strugurii sunt o sursă bogată de potasiu care au capacitatea de a stimula în mod regulat şi a menţine alcalinitatea sângelui (care susţine funcţia optimă a rinichilor şi reglează bătăile inimii).

Strugurii ajută la curăţarea ficatului şi rinichilor prin eliminarea produselor reziduale, cum ar fi acidul uric. Un pahar proaspăt de suc de struguri, fară adaos de apă şi zahăr, băut dimineaţa sau după-amiază, va asigura o funcţionare adecvată a rinichilor. Se pot consuma în mod regulat struguri proaspeţi, în loc de suc de struguri. Oricum, strugurii ar trebui să facă parte din dieta pentru curăţarea şi detoxifierea rinichilor.

Urzica şi păpădia 

Supa de urzicaă sau ceaiul de păpădie sunt foarte eficiente pentru curăţarea rinichilor şi eliminarea toxinelor. Ceaiurile de plante pot fi consumate de două-trei ori pe zi.

Merişorul

Merişorul este o sursă bogată de chinină, care se transformă într-un alt element chimic constituent numit acid hipuric, când ajunge în ficat. Acest acid ajută la eliminarea toxinelor, cum ar fi urea şi acidul uric când există tendinţa ca acesta să se acumuleze şi astfel ar putea să apară boli grave.

O ceaşcă de merişor păsat la blender, cu o cantitate potrivită de apă şi o lingură de suc proaspat de lămâie, va ajuta rinichii să funcţioneze eficient.

Rădăcina de ghimbir şi ceaiul de curcumă (tumeric) 

Radacina de ghimbir este un alt aliment foarte util pentru detoxifierea rinichilor. Pentru beneficii maxime se va adăuga curcuma, întrucat aceasta are proprietăţi antiseptice excelente. Rădăcina de ghimbir decojită şi fiartă, la care se adaugă câteva prafuri de pulbere de curcuma, strecurată, filtrată şi consumată, poate acţiona eficient pentru eliminarea toxinelor rinichilor.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button