Home  /  Boli   /  Cancerul la stomac şi ulcerul poate fi prevenit prin consumul de brocoli

Cancerul la stomac şi ulcerul poate fi prevenit prin consumul de brocoli

Mai toată lumea ştie ce calităţi deosebite au fructele şi legumele asupra organismului nostru. Astăzi însă vom vorbi despre brocoli, o legumă care nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră zilnică, sau măcar săptămânală.

Un nou studiu arată că persoanele care consumă zilnic 70 de grame de muguri de brocoli timp de două luni sunt mai protejaţi împotriva gastritei, ulcerului şi cancerului la stomac.

Brocoli posedă aceste calităţi deoarece conţine sulforaphane, o substanţă care are rolul de a distruge bacteriile responsabile de apariţia celor mai multe cazuri de ulcer sau alte boli gastrice. Mugurii de brocoli conţin o cantitate mai mare de sulforaphane decât cei adulţi.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 50 de persoane care aveau bacteria Helicobacter Pylor, o bacterie care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului.

Jumatate dintre aceşti pacienţi au consumat zilnic timp de două luni cate 70 de grame de muguri de brocoli, iar restul au consumat alimente care nu conţineau o cantitate mare de sulforaphane.

Pacienţii care au consumat muguri de brocoli au prezentat o îmbunătătire considerabilă a stării de sănătate.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button