Home  /  Boli   /  Trei alimente care curăţă plămânii de nicotină

Trei alimente care curăţă plămânii de nicotină

Ştim cu toţii cât de mult rău poate să facă fumul de ţigară organismului. Dacă te-ai lăsat de fumat de curând și vrei ca plămânii tăi să redevină cât mai sănătoși posibil, trebuie să fii atent și la alimentație. De asemenea şi persoanele care sunt încă fumătoare trebuie să consume astfel de alimente pentru aşi ajuta plămânii şi pentru a preveni îmbolnăvirile.

În rândurile de mai jos vă vom prezenta câteva alimente ce au capacitatea de a curăța plămânii de substanțele nocive ale tutunului.

Ghimbirul – are proprietăți antribacteriene și ajută la curățarea bronhiilor. Partea care se consumă de la ghimbir este rizomul, rădăcina, ce are forma noduroasă şi culoarea deschisă. Poate fi consumat atât în stare proaspătă, cât şi murat, uscat, confiat, fulgi sau pulbere.

Ceapa – este un aliment foarte important, întrucât are puterea de a curăța rapid plămânii, în profunzime. De asemenea ceapa este extraordinară şi în lupta împotriva colesterolului rău, cel care poate provoca boli grave de inimă.

Grapefruitul – este un aliat de nădejde în lupta împotriva cancerului de plămâni, întrucât poate să prevină dezvoltarea celulelor canceroase. Acest fruct este, de asemenea, bogat în antioxidanți.

Pe lângă acestea, benefice mai sunt și usturoiul, alimentele care conțini acizi grași omega-3, broccoli, conopida și varza.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button