Home  /  Boli   /  Importanţa exerciţiilor fizice de dimineaţă

Importanţa exerciţiilor fizice de dimineaţă

Mişcarea de dimineaţă este foarte importantă, fiind mult mai eficientă decât mişcarea în alte ore ale zilei, deoarece creşte capacitatea de reacţie, îmbunătăţeşte starea generală de atenţie şi mai ales tonusul psihic, astfel organismul simte din plin beneficiile mişcării de dimineată.

Un alt avantaj important al exerciţiilor făcute dimineaţa este faptul că stimulează metabolismul, mult mai eficient decât exerciţiile efectuate la alte ore ale zilei. Mai mult, metabolismul rămâne la un nivel ridicat pe tot parcursul zilei, iar cu un metabolism activ vei arde mai multe calorii pe parcursul zilei.

Exerciţiile fizice practicate mai ales dimineaţa te energizează pentru tot restul zilei şi are un puternic efect tonic asupra psihicului. Cei care fac mişcare dimineaţa înţeleg foarte bine aceste cuvinte. Senzaţia că eşti plin de energie şi că nimic nu-ţi poate sta în cale, starea de bine şi de optimism vin dintr-o repriză de gimnastică de dimineaţa. Explicaţia este simplă. Creiereul beneficiază de toate avantajele pe care o oferă o puternică oxigenare, care este urmarea unui antrenament fizic la ore matinale, mai ales după perioada de somn de noapte. Studiile au arătat că exerciţiile dimineaţa cresc capacitatea de sinteză, puterea de analiză şi inventivitatea. Astfel dacă vrei o carieră de succes, fă gimnastică dimineaţa!

La toate acestea se mai adaugă şi faptul că mişcarea de dimineaţă ţine apetitul sub control. astfel făcând mişcare dimineaţa mănânci mai puţin şi ai tendinţa să alegi mâncarea mai sănătoasă pentru organism. Explicaţia stă în faptul că mişcarea fizică mobilizează depozitele de glicogen din musculatură şi reglează nivelul glicemiei din sânge, efecte care se menţin pe tot parcursul zilei.

De asemenea mişcarea dimineaţa este garanţia unui somn sănătos şi odihnitor şi te va ajuta să te trezeşti la aceeaşi oră, mult mai uşor decât o faci, dacă sesiunea ta de gimnastică se consumă în partea a doua a zilei.

Aceste argumente care sunt întărite şi de către specialişti ar trebui să ne motiveze şi mai mult să mutăm sesiunea de exerciţii fizice dimineaţa, pentru a avea un tonus mai bun pe întreaga zi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button