Home  /  Boli   /  Vârsta la care este indicat să devii mămică

Vârsta la care este indicat să devii mămică

Atât femeile cât şi bărbaţii işi pun des întrebarea: Care este vârsta optimă la care ar trebui să procreez un copil?. În zilele noastre se pare că gradul de conştientientizare a implicaţiilor socio-emoţionale a crescut. Toţi ne dorim cel puţin un copil, iar cu timpul dobandim instincte paterne chiar fără voia noastră, iar subconştientul nostru ştie că, una peste alta, a procrea este scopul primordial al fiinţei umane.

În zilele noastre un copil nu mai înseamnă doar bucuria de a da viaţa, înseamnă nevoia de stabilitate financiară, de maturitate şi disponibilitate pentru a-l educa şi a-i oferi ce îşi doreşte. Este dureros să nu-i poti oferi unui copil jucaria pe care şi-o doreşte.

Toate aceste aspecte soaciale şi psihologice sunt intregite de capacitatea sexuală de a procrea. Corpul tău nu îţi pune la dispoziţie o astfel de şansă nelimitat sau în orice condiţie. De aceea, ar fi bine să ţii cont de următoarele considerente pentru a nu te grăbi „ca fata mare la măritat”, dar şi pentru a evita drama imposibilităţi de a deveni părinte.

Care este vârsta potrivită?

Luand in considerare maturitatea biologică socială şi profesională a bărbatului, vârsta ideală pentru a deveni tată este de 25-35 de ani. La femeie, ţinând seama de maturizarea şi rezistenţa biologică a sa, perioada optimă pentru procreere este între 22-32 de ani. Evident, limitele pot varia, dar ştiinţa a dovedit că funcţia de procreere la femeie este mai precis reglată între 22 şi 32 de ani. Vârsta optimă începe din clipa în care te simţi matură din punctul de vedere psiho-social şi biologic, eliminand alti factori exteriori care iti pot influenta decizia. Se pare ca varsta de 24 de ani este un numar norocos, deoarece este o vârsta la care cele mai multe femei devin mămici.

Sunt şi cazuri în care casatoria şi procreerea se realizeaza la vârste foarte fragede, fiind cu totul anormal, sfidand rigorile stiinţei şi normalitatea evoluţiei vieţii unui om. Actul sexual sau naşterea accidentală sunt realităţi de care ar fi sănătos să te fereşti atât pentru suflet cât şi pentru fizic. Copiii care fac copii, sunt prea cruzi din punct de vedere emoţional şi  în cele mai multe cazuri  îi traumatizează pe cei pe care îi concep, dar se traumatizează şi pe ei înşişi.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button