Home  /  Boli   /  Ştiaţi că vitaminele C şi E pot anula efectul exerciţiilor fizice?

Ştiaţi că vitaminele C şi E pot anula efectul exerciţiilor fizice?

Cercetătorii au demonstrat că vitaminele C şi E administrate pentru refacerea fizică a organismului anulează efectul de tonifiere şi revigoare al exerciţiilor fizice recomandate de medic după orice tratament.

Exerciţiile fizice cresc nivelul de insulină, care are rolul de a menţine nivelul de zahăr în sânge la o valoare normală, vitală pentru păstrarea energiei. Astfel, noile studii au arătat că suplimentele de vitamina C şi E blocheaza efectul exerciţiilor prin distrugerea celulelor responsabile de protejarea organismului dupa consumul fizic.

Cercetătorii au comparat două grupuri de câte 10 oameni timp de 30 de zile. Subiecţii au fost supuşi unor şedinţe intense de exerciţii fizice, iar jumătate dintre ei au luat suplimente de după executarea antrenamentului fizic. La sfârşitul perioadei de testare, cercetătorii au observat că persoanele care au luat vitamine au căpătat o sensibilitate la efectul insulinei.

Este o descoperire importantă care ne arată că nu în orice moment vitaminele sunt benefice pentru organism. Acest studiu va fi un reper pentru cercetările viitoare, care, cu siguranţă vor perfecţiona modul de administrare a vitaminelor în funcţie de efortul fizic depus.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button