Home  /  Boli   /  Spalaţi-vă zilnic pe dinţi pentru a evita apariţia unor boli bizare

Spalaţi-vă zilnic pe dinţi pentru a evita apariţia unor boli bizare

Este esenţial să acorzi importanţă spălatului pe dinţi, deoarece, dacă nu faci acest lucru, poţi avea parte şi de alte neplaceri decât cele legate de carii şi respiraţia urât mirositoare.  Specialiştii în domeniu au demonstrat că bolile cauzate de lipsa igienei orale sunt multiple şi grave.

Este indicat să vă spălaţi pe dinţi de două ori pe zi, o dată dimineaţa şi o dată seara, pentru a vă pastra echilibrul sistemului imunitar. Specialiştii mai susţin că afecţiunile gingiei sunt foarte periculoase, mai ales pentru femeile însărcinate, putând declanşa naşterea prematură. Tot bolile de gingie pot duce la diabet, demenţă sau chiar boli de inimă.

Cercetătorii au atras atenţia că spalatul pe dinţi este extrem de important şi chiar vital, deoarece un obicei de a nu-ţi curăţa dantura devine periculos pentru mult mai multe organe decât ai putea crede. Tot cercetătorii spun că o periuţă de câţiva lei poate fi la fel de eficientă ca o periuţă electrică, importantă este tehnica de periere plus timpul acordat. Specialiştii susţin că este nevoie de cel puţin două minute de periere susţinută pentru ca dantura să fie complet curăţată. Astfel, nu trebuie să alocăm decât 5-6 minute zilnic pentru igiena orală, pentru a preîntâmpina bolile grave ce pot să apară.

De asemenea, chiturile minune pentru albirea dinţilor sunt o pierdere de timp şi bani, deoarece nu funcţionează. Albirea la medic da – însă substanţele folosite acasă nu au niciun efect, poate doar de a vă face conştienţi de culoarea gălbuie a danturii voastre.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button