Home  /  Boli   /  Stresul este la fel de nociv ca fumatul pasiv

Stresul este la fel de nociv ca fumatul pasiv

Ne aflăm în epoca vitezei iar acest lucru ne face să nu mai avem timp de noi şi să simţim din plin stresul cotidian.  Mulţi ne confruntăm, cel mai des, cu stresul la locul de muncă, dar nu ştim cât de dăunător este pentru sănătate acest factor.

Potrivit unui nou studiu, realizat de către specialiştii în domeniu, stresul de la job dăunează sănătăţii la fel de mult ca fumatul pasiv. Cercetătorii au mai constatat că stresul poate provoca boli de inimă, diabet şi chiar Alzheimer. În cadrul acestui studiu s-au analizat atent şi cauzele stresului de la locul de muncă. Pentru această cercetare, specialiştii au efectuat o analiză complexă a 228 de studii cu privire la cauzele stresului legat de job, printre care nesiguranţa locului de muncă, conficte familie-slujba, cerinţele ridicate şi programul lung de lucru.

În urma acestui studiu s-a constatat că oamenii care au foarte multe sarcini la birou prezintă un risc mărit cu 50% de a fi diagnosticaţi cu una dintre afecţiunile de mai sus decât cei care nu au această problemă. Celălalt procent de 50% este atribuit celor ce se confruntă cu nesiguranţa locului de muncă. Cei care au program prelungit prezintă un risc de mortalitate mai mare cu 20% faţă de cei care nu au cu această problemă.

La final, oamenii de ştiinţă au comparat aceste efecte asupra sănătăţii cu cele ale fumatului pasiv şi au ajuns la concluzia că sunt similare.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button