Home  /  Boli   /  Află care este principala cauză a retracţiei gingivale

Află care este principala cauză a retracţiei gingivale

Igiena orală este extrem de importantă pentru sănătate în general, însă, în unele cazuri, cand periajul dinţilor nu este făcut corect, pot să apară probleme foarte mari ale gingiilor.

Periuţa de dinţi manuală trebuie să fie moale sau chiar foarte moale, iar atunci când vă spălaţi trebuie să o folosiţi foarte uşor. Periajul se execută cu mișcari verticale (de sus în jos) și nu orizontale.

Medicii stomatologi recomandă totuşi periuţa electrică, deoarece curăţarea este mult mai eficientă. Sunt, deja, foarte multe studii clinice care confirmă faptul că spălatul cu o perie electrică are rezultate net superioare spălatului cu o perie normală. Periuţa de dinţi electrică execută mişcări uniforme, într-un ritm mult mai ridicat decât se poate asigura cu o periuţă manuală.

De asemenea, aceasta trebuie folosită corect, fără să apeşi prea mult, pentru ca presiunea pe care o exerciţi asupra gingiilor să rămână constantă. Folosirea corectă este asigurată şi de o serie de funcţii pe care le au cele mai noi modele de periuţe electrice: senzori de presiune sau semnalizare sonoră.

Faţă de cea manuală, periuţa de dinţi electrică trebuie doar plimbată uşor pe dinţi şi gingii fără să apăsaţi cu putere.

Astfel, indiferent că aveţi periuţă de dinţi manuală sau electrică, trebuie folosită cu blândeţe, fără a apăsa prea tare, deoarece aceasta este cauza principală a retracţiei gingivale.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button