Home  /  Boli   /  O nouă pastilă revoluţionară poate reduce cu până la 60% riscul de boli cardiovasculare

O nouă pastilă revoluţionară poate reduce cu până la 60% riscul de boli cardiovasculare

În urma unor teste clinice făcute de cercetatorii canadieni s-a ajuns la concluzia că o pastilă combinata din aspirină şi alte două medicamente pentru hipertensiune arterială şi pentru colesterol, poate reduce riscul de boli cardiovasculare la jumătate.

Acest nou medicament descoperit, numit de către cercetatori Polypill, este în măsură să prevină şi să trateze bolile cardiovasculare, estimându-se că poate să reduca acest risc cu până la 60%, în timp ce riscul de boli cerebrale poate fi redus cu până la 50%, după cum estimează cercetătorii canadieni.

Au fost efectuate studii clinice, pentru evaluarea toleranţei unui astfel de tratament combinat, iar primul a fost făcut in India, pe mai mult de 2.000 de subiecţi cu vârste cuprinse între 45 şi 80 de ani. Timp de aproximativ trei luni, cardiologii au comparat efectele noii pastile, Polypill, cu cele ale altor opt medicamente folosite în tratarea tensiunii arteriale, a colesterolului sau pentru controlul ritmului cardiac.

Medicii au constatat o reducere importantă a nivelurilor de colesterol, a tensiunii arteriale şi a fluidităţii sangvine, precum şi scăderea riscului de formare a plăgilor în artere. Un al factor remarcant este că aceasta pastilă revoluţionară a fost foarte bine tolerată de subiecţii care au participat la studiu, neobservându-se  contraindicaţii.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button