Home  /  Boli   /  Cele cinci metode prin care poţi reduce riscul apariţiei cancerului

Cele cinci metode prin care poţi reduce riscul apariţiei cancerului

Statisticile spun că una din două persoane riscă să fie diagnosticate cu cancer, la un moment dat în viaţă. Tot ce poţi face pentru a evita această necruţătoare boală este să ai un stil de viaţă sănătos. Iată cativa paşi pe care trebuie să-i pui in aplicare pentru a te bucura de o viaţă sănătoasă cu puţine riscuri.

Mişcarea nu trebuie să lipsească din viaţa dumneavoastră

Probabil sunteţi satui de cate ori aţi citit, sau macar aţi auzit, că sportul este esenţial pentru a avea o viaţa sănătoasă. Din fericire pentru cei care fac activităţi fizice zilnice, sau măcar săptamanale, sportul este un moment de relaxare, de evadare din viaţa cotidiană atât de încordată. Pentru cei ce  sportul este înca ceva tabu, consideram că puţină voinţă, coroborată cu conştientizarea faptului că o viaţă sedentară nu poate să-ţi aducă prea multe satisfacţii din punct de vedere al sănătaţii şi al aspectului fizic, sunt suficiente pentru a te pune in miscare.

Chiar şi lucrurile simple, care nu necesită mult efort fizic din partea ta, precum câteva reprize de curăţenie prin casă, scad riscul apariţiei cancerului. în plus, exerciţiile fizice nu te ajută doar să-ţi menţii sănătatea, ci să şi scapi de kilogramele în plus. Mişcarea înseamnă viaţă.

Morcovii sunt o adevărată minune a naturii 

Este important de ştiut că persoanele supraponderale şi cele obeze au un risc crescut la zece tipuri diferite de cancer, printre care cancerul hepatic, cancerul intestinal şi cancerul de sân. De aceea, este foarte important să ai grijă la ceea ce mananci zilnic. Membrii Fundaţiei Mondiale de Cercetare a Cancerului, citaţi de dailymail.com, recomandă consumarea morcovilor,atât în stare solidă cât şi sub formă de suc proaspăt, datorită proprietăţilor sale anticancerigene. Aceştia sunt bogaţi în antioxidanţi şi sunt perfecţi pentru gustarea dintre mese.

Evită painea albă, consumă doar pâine integrală din secară

Un alt lucru important este să înlocuieşti pâinea albă din alimentaţie cu pâinea neagră din secară. Astfel, iţi vei creşte aportul de fibre alimentare, care te vor ajuta sa ai o digestie sănătoasă şi să reduci riscul apariţiei cancerului de stomac şi a celui intestinal.

Renunţaţi pentru o zi pe săptămână la carne

Numeroase studii au arătat cât de nocivă este carnea roşie consumată în exces şi mai ales carnea procesată din comerţ. Aceste tipuri de alimente ne expun în ceea ce priveşte cancerul de colon şi cel de intestine. Sfatul specialiştilor este să avem o zi pe săptămană în care ‘’reginele’’ de pe masa noastră să fie fructele şi legumele din abundenţă. Dacă totuşi doreşti un aport proteic mai important, optează pentru carnea de peşte.

Renunţă pe cât posibil la calculator şi televizor

Orele petrecute în faţa calculatorului şi a televizorului sau a telefonului mobil îţi pot afecta sănătatea. Iar dacă tot vorbeam mai sus de importanţa mişcării în viaţa noastră, vă propunem să renunţaţi măcar jumătate de oră la aceste dispozitive şi să vă dedicaţi acest timp exerciţiilor fizice sau activităţilor în aer liber.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button