Title Image
Home  /  Blog  /  Without Sidebar (Page 28)

Beneficiile bananelor pentru sănătate sunt incontestabile. Pe lângă gustul deosebit, acest fruct tropical este bogat în nutrienţi care pot fi de ajutor în cazul multor afecţiuni. Cercetătorii japonezi au descoperit un aspect mai puţin cunoscut, arătând că bananele foarte coapte conțin o substanță excepțională pentru sănătate. Bananele foarte coapte conțin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanță activă asupra celulelor tumorale, pe care le atacă și le ucide. Această substanţă este folosită în oncologie pentru a trata pacienții cu cancer. Potrivit cercetătorilor, bananele în coajă neagră conțin un TNF natural foarte puternic.  

Oamenii de ştiinţă de la Imperial College London au creat o nouă moleculă care poate „vorbi” cu celulele din zona de lângă ţesutul afectat pentru a ajuta la vindecare. Este practic un tip de vindecare inteligentă, care deţine potenţialul de a creşte şansele organismului de a se recupera şi poate fi folosit în multe tipuri de răni. Cercetătorii au descris moleculele numite TrAPs (traction force-activated payloads), într-un studiu publicat la începutul lunii ianuarie în jurnalul Advanced Materials. Pentru a crea TrAPs, în prima fază a fost realizată plierea segmentelor de ADN în aptameri, forme tridimensionale care se leagă de proteine. Apoi, cercetătorii au adăugat un „mâner”

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea California - Santa Cruz, desfăşoară un nou studiu prin care evaluează potenţialul pentru metodele create recent de a reţine dioxidul de carbon din atmosferă printr-un proces electrogeochimic. De asemenea, aceste metode generează hidrogen care poate fi folosit drept combustibil şi care creează produse secundare ce pot ajuta la contracararea acidificării oceanelor. Greg Rau, unul dintre autorii studiului publicat în ultimul număr al Nature Climate Change, a precizat că tehnologia extinde semnificativ opţiunile pentru producţia de energie cu emisii negative. Intregul proces foloseşte electricitate de la o sursă de energie regenerabilă pentru electroliza apei saline, pentru a genera hidrogen şi oxigen,

Din dorinţa de a-şi feri copiii de răceală, mulţi părinţi îi imbracă pe micuţi cu haine prea groase, ceea ce duce, în timp, la o sensibilitate sporită. Practic, protejarea excesivă a copiilor poate fi dăunătoare. De asemenea, bebeluşii pot fi scoşi afară, la aer, încă din prima săptămână de viaţă şi pot fi luaţi în vacanţă la munte în această perioadă fără niciun risc, spun medicii specialişti. Trebuie să reţineţi faptul că baia nu trebuie evitată în perioadele când copilul este răcit, deoarece, exact în acel moment igiena corespunzătoare este foarte importantă. Unii părinţi şi mai ales bunici au tendinţa să-i hrănească excesiv

Oamenii de ştiinţă susţin faptul că ARN-ul mesager, care poate ajuta celulele să producă proteine terapeutice, promite tratarea multor boli. Până în prezent, cel mai mare obstacol îl reprezenta modul de administrare a acestor molecule. Pentru a rezolva această problemă, cercetătorii de la MIT au creat o versiune inhalabilă a ARN-ului mesager. Aerosolul poate fi administrat direct în plămâni pentru a ajuta la tratarea diferitelor afecţiuni, cu precădere ale plămânilor. Experţii au demonstrat că pot face ca celulele din plămânii şoarecilor să producă o anumită proteină - în acest caz una bioluminiscentă. Dacă acelaşi succes poate fi realizat şi cu proteinele terapeutice, atunci bolile

Actorul Chris Pratt, susţine că dieta perfectă nu te ajută doar la nivel fizic, ci și spiritual. Acesta a început anul cu o dietă aparte, inspirată din Biblie. Actorul în vârstă de 39 de ani a dezvăluit că este adeptul Postului lui Daniel, care l-a ajutat să slăbească, dar care l-a și apropiat de Dumnezeu. Potrivit site-ului oficial, „Postul lui Daniel este bazat pe experiențele de postit ale Profetului din Vechiul testament” și îi ajută pe oameni „să se apropie de Dumnezeu”. Totuşi, este descris ca fiind doar „un post parțial”, iar adepții acestuia pot mânca numai alimente „crescute din semințe”, precum fructe

De aproape 5.000 de ani, cea mai întâlnită metodă de a conserva legumele şi fructele pentru mai mult timp este aceea de a le pune la murat. Pe lângă faptul că sunt gustoase, murăturile au şi calităţi deosebite pentru sănătatea organismului. Cu toate acestea, alimentele acre (oţet, borş, lămâi, murături) indică deficite enzematice, dar apar şi la cei care consumă excesiv alcool şi grăsimi. Pofta de acrituri anunţă, de asemenea, gastrite sau hepatite. Pofta de sare ascunde carenţa sodiului din organism, provocată mai ales de transpiraţii excesive. O astfel de poftă nu trebuie satisfacută în totalitate, deoarece sarea agravează chiar bolile pe care le

În prezent, inteligenţa artificială a ajuns la performanta de a identifica unele afecţiuni genetice prin intermediul analizării unei fotografii cu chipul pacientului, arată un nou studiu. Denumită DeepGestalt, tehnologia AI a reuşit să întreacă performanţele medicilor în identificarea unei serii de sindroame în cadrul a trei teste ce ar putea îmbunătăţi semnificativ sistemul medical. Statisticile susţin faptul că 8% din populaţia lumii suferă de afecţiuni asociate unor componente genetice cheie, iar multe dintre ele prezintă şi trăsături fizice uşor de recunoscut. Tehnologia a reuşit să identifice, cu succes, sindroame precum Angelman, o afecţiune a sistemului nervos caracterizată prin o formă mai lărgită a gurii, dinţi distanţaţi, strabism şi limba

Suntem tentaţi să credem că emoţiile se află în interiorul nostru şi sunt un lucru greu de controlat, însă specialiştii susţin că emoţiile nu sunt un lucru înnăscut, ci sunt ceva ce se învaţă. Medicul neurolog şi autorul studiului axat pe această temă, Lisa Feldman Barret, a explicat modul în care emoţiile universale sunt de fapt un mit. Medicul susţine că emoţiile sunt considerate reflexe, creierul nostru se naşte cu o anumită reţea cerebrală de emoţii. Există cercetări realizate pe zeci de ani care arată că nu ne naştem cu emoţii ce sunt construite în creier. De fapt creierul nostru construieşte emoţii deoarece avem nevoie de

Oamenii de ştiinţă au descoperit în urma unui studiu, faptul că, un singur ou consumat pe zi reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la un sfert comparativ cu cei care le consumă rar. De asemenea, aceştia susţin că cei care consumă aproximativ cinci ouă pe săptămână au cu până la 12% mai puţine şanse să sufere de boli de inimă. Experţii au studiat conexiunea dintre consumul de ouă, accidentele vasculare cerebrale şi bolile cardiovasculare. Aceştia au examinat obiceiurile dietetice a peste 400.000 de persoane sănătoase din China, cu vârste curpinse între 30 şi 79 de ani. Înainte de începerea studiului, 13,1%

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button