Title Image
Home  /  Blog  /  Without Sidebar (Page 25)

Deoarece are un conţinut bogat de substanţe nutritive vitale, sfecla este considerată un remediu puternic împotriva diabetului zaharat, a problemelor cu somnul, a imunităţii slăbite, a aterosclerozei, a hipertensiunii şi a problemelor glandei tiroidei. Iată alte câteva beneficii ale consumului de sfeclă roşie: Poate preveni şi trata cancerul Sucul de sfeclă, după cum arată studiile, are proprietăţi anticancerigene puternice şi nu numai că protejează celulele, ci accelerează şi producţia de celule noi şi sănătoase. Ameliorează inflamaţia din corp Antioxidanţii prezenţi în sfeclă sunt cunoscuţi pentru efectele benefice aduse sistemului imunitar. Prin urmare, această legumă poate ajuta la combatarea inflamaţiei din corp într-un mod

Din păcate, cancerul rămâne încă o boală necruţătoare şi incurabilă. De asemenea, efectele toxice ale chimioterapiei şi radiaţiilor fac ca tratamentul să fie la fel de dăunător precum boala. Chiar şi după tratament, boala poate să reapară, iar tumorile se pot răspândi. Cercetătorii au identificat in urma unui nou studiu o singură ţintă ce ar trebui distrusă pentru tratarea afecţiunii. Aceştia au identificat şi izolat celulele din diferite tumori canceroase, ce au fost denumite de specialişti ca „celule de origine”. Experimentele realizate asupra celulelor canceroase au arătat că celulele stem - ce reprezintă 0,2% din întreaga populaţie de celule canceroase - au o caracteristică specială.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din San Diego au descoperit un virus intestinal care poate juca un rol important în evoluţia şi răspândirea unor boli precum obezitatea şi diabetul. Specialiştii au numit acest virus “crAssphage” şi spun că jumătate din populaţia planetei este infestată cu acesta. Intestinele noastre sunt pline de bacterii de care avem nevoie în procesul de digestie şi absorbţie a nutrienţilor. Se pare că virusul “crAssphage” distruge aceste bacterii cauzând probleme de sănătate şi apariţia diabetului şi a obezităţii. Identificarea acestui virus este un pas foarte important deoarece poate fi de folos în descoperirea unor tratamente care îi pot

O cercetare recentă arată că situaţia femeilor care se confruntă cu cancerul la sân poate fi fatală după ce au născut un copil. Medicii de la Universitatea din Colorado, care au condus studiul au decoperit că ”dacă o femeie are cancer la sân înainte de 45 de ani, acesta este mult mai agresiv şi mult mai probabil să o ucidă dacă are copii’’. La acest studiu au participat 701 femei din Statele Unite care au fost diagnosticate în perioada 1980-2014, înainte de vârsta de 45 de ani. Printre cele diagnosticate în stadiul incipient, femeile care au dat naştere unui copil mai devreme cu 10

Cuişoarele sunt bobocii uscaţi ai florii arborelui de cuişoare, cunoscuți pentru aroma pe care o dau, precum și pentru beneficiile surprinzătoare asupra sănătății. Mai nou s-a descoperit faptul ca gripa poate fi învinsă cu ajutorul acestora. Cuișoarele ameliorează durerile în gât şi luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor. De asemenea, pot preveni și gripa. Prepară o băutură caldă cu ajutorul a 10 picături de ulei de cuişoare pe care le adaugi într-o cană cu apă caldă, la care adaugi şi miere. Se bea de 2-3 ori pe zi. Aroma cuişoarelor eliberează organismul de stres. Amestecă cuişoarele cu busuioc, mentă şi cardamom şi prepară

Cercetătorii de la La Trobe University au condus un studiu care a arătat că un consum ridicat de peşte precum somonul, păstrăvul sau sardinele ca parte dintr-o dietă sănătoasă poate reduce simptomele astmului la copii. Studiul a arătat că cei mici cu astm care au avut o dietă mediteraneană bogată în peşte şi-au îmbunătăţit sănătatea plămânilor după şase luni. Practic, descoperirile reprezintă dovezi în plus că o dietă sănătoasă poate reprezenta o posibilă terapie pentru astm la copii. Se ştie deja că o dietă bogată în grăsimi, zahăr şi sare poate influenţa dezvoltarea şi progresia astmului la copii şi acum avem dovezi că

Un studiu realizat recent arată faptul că durerea sau usturimea în gât persistentă, mai ales atunci când este combinată cu alte simptome comune, precum durerea de ureche sau dificultatea la înghiţire, ar putea reprezenta un semn al cancerului laringelor. Medicii specialişti consideră că răguşeala  persistentă este un simptom suficient de important pentru ca un pacient să se adreseze unui specialist. În urma studiului realizat la Universitatae din Exeter, Marea Britanie, în care au fost analizaţi peste 800 de pacienţi ce au fost diagnosticaţi cu tumori ale laringelui şi alte 3.500 de persoane sănătoase, a reieşit că indivizii cu dureri în gât care mai aveau cel puţin

Ceaiul verde nu conţine colesterol, grăsimi saturate, trans sau mononesaturate, şi nici zaharuri. Are foarte puţine calorii (doar două la 100 de mililitri) şi conţine substanţe benefice pentru organism, cum ar fi antioxidanţii (polifenoli, catehine), dar şi cafeină şi flavanoli. Pe lângă toate acestea, cercetătorii au descoperit că ceaiul verde stimulează memoria de lucru şi măreşte performanţele cognitive. Descoperirea este vitală pentru pacienţii care suferă de demenţă şi alte astfel de tulburări. Extractul de ceai verde măreşte gradul de conectivitate al creierului, iar voluntarii care au participat la studiu şi au băut extract de ceai verde au avut rezultate mai bune la

Răceala se poate agrava dacă persoana în cauză nu este atentă la câteva aspecte importante. Iată câteva dintre acestea: Antibioticele nu tratează orice răceală, deoarece anumite infecţii pot fi provocate de viruşi ce nu răspund la acest tratament. Hidratarea insuficientă prelungeşte răceala, în timp ce consumul suficient de apă grăbeşte eliminarea infecţiei din corp. Spray-urile nazale trebuie folosite cu precauţie, deoarece utilizarea excesivă a acestora va avea o acţiune opusă asupra sinusurilor. Odihna suficientă este cheia în tratamenul răcelii, întrucât starea de oboseală şi somnolenţă va îngreuna eliminarea virusului de către organism. Fumatul intensifică tusea, deoarece plămânii deja iritaţi din cauza răcelii vor deveni mult mai

Există o întreagă dezbatere în ceea ce priveşte expunerea copiilor la ecranele televizoarelor, telefoanelor, sau a altor dispozitive inteligente. O cercetare recentă publicată în iulie 2017, susţine că, dacă un copil îşi petrece trei sau mai mutle ore în faţa televizorului, riscă să se confrunte cu diabetul de tip 2. De asemenea, copii care îşi petrec mai mult de trei ore în faţa televizorului se pot confrunta şi cu problemele de greutate, iar astfel şi cu rezistenţa la insulină, ambele fiind un factor de risc al acestei condiţii. Cei mici produc de asemenea o cantitate de leptină, care afectează apetitul regulat. Aşadar, reducerea

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button