Title Image
Home  /  Blog  /  Without Sidebar (Page 24)

Specialiştii susţin că apa lăsată în pahar câteva ore bune nu ar mai trebui băută. În primul rând, în pahar se adună microbi și praf, iar apa își schimbă gustul. Atunci când este expusă la aer, apa absoarbe dioxid de carbon, iar o mică parte din ea este transformată în acid carbonic, adică își schimbă compoziția chimică. În momentul în care acidul carbonic eliberează câțiva protoni, reduce valoarea PH-ului apei și îi schimbă gustul. În al doilea rând, atunci când bei apă, rămân pe pahar microbi din gură și salivă, iar dacă temperatura din cameră este ridicată, bacteriile se dezvoltă mai ușor. Apa

Una dintre cele mai bune modalităţi de a furniza organismului o cantitate mare de nutrienţi de la legume şi fructe este prin combinarea lor într-un suc. Merele, morcovii şi sfecla sunt printre cele mai sănătoase fructe şi legume, deoarace conţin nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului. Iată câteva dintre cele mai importante beneficiile pentru sănătate aduse de sucul de morcovi, mere şi sfeclă: ◦ Dacă vei bea acest suc în mod regulat, vei ameliora problemele cu ochii uscaţi, roşii sau obosiţi, îmbunătăţindu-ţi astfel vederea. ◦ Puterea antiinflamatorie a acestui suc va elimina bacteriile şi virusurile şi, prin urmare, va ameliora alergiile şi alte

În urma numeroaselor studii efectuate s-a descoperit faptul că persoanele care consumă în mod regulat alimente picante sunt atât mai longevive, cât şi mai puţin predispuse la afecţiuni şi boli grave precum cancerul, bolile de inimă şi bolile respiratorii. Evaluând obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu vârste cuprinse între 30 şi 79 ani, cercetătorii au arătat că persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante şi iuţi au trăit mai mult şi au picat prada mult mai rar bolilor grave sau fatale. Rezultatele cercetătorilor de la Academia Chineza de Ştiinţe Medicale şi de la Universitatea din Oxford şi Harvard

Cercetătorii au realizat un studiu care a demonstrat că mamele cu o gândire optimistă şi cu atitudinea că lucrurile se pot schimba cu ajutorul propriilor acţiuni a influenţat copiii în mod pozitiv, în sensul că aceştia au avut abilităţi pentru ştiinţă şi matematică mai dezvoltate decât restul. Oamenii de ştiinţă au folosit date de la un studiu din anii '90 care a examinat o măsură a personalităţii numită locus de control, o expectanţă a cuiva cu privire la rezultatul unor evenimente din viaţa lor. Acest parametru are două aspecte: unul intern, al celor care cred că pot influenţa cursul lucrurilor, şi unul

Chisturile oveariene sunt formaţiuni pline cu lichid ce se dezvoltă pe ovarele femeilor. Acestea sunt comune şi de obicei nu sunt însoţite de alte simptome. În unele cazuri pot să declanşeze dureri pelviene sau balonare. Chisturile ovariene pot fi de două tipuri, benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase). În ciuda tipului lor, medicii recomandă îndepărtarea chisturilor chirurgical. Un nou studiu realizat realizat de către specialiştii Katholieke Universiteit Leuven şi ai Colegiului Imperial din Londra sustine ca femeile nu ar trebui să treacă prin operaţia de îndepărtare a chisturilor ovariene benigne. Studiul desfăşurat pe doi ani a urmărit parcursul a 1919 femei din 10 ţări diferite, inclusiv

Medicii de la Massachusetts General Hospital au realizat un experiment cu o cameră video de mărimea unei pastile pentru a vedea cum se comportă stomacul atunci când sunt consumaţi tăiţei instant, iar rezultatele sunt teribile. Chiar şi după câteva ore tăiţeii au rămas intacţi în stomac, împiedicând absorbţia nutrienţilor. Pe lângă acest fapt, tăieţeii instant nu sunt deloc hrănitori, conţinând numeroşi aditivi. Un studiu publicat în Journal of Nutrition a descoperit că femeile care consumă acest fel de mâncare prezintă un risc uriaş de a face sindrom metabolic. În plus, creşte riscul de tensiune mărită, colesterol "rău", trigliceride mari şi obezitate. Tăiţeii instant

În ziua de astăzi selfie-urile sunt la mare modă şi aproape că nu există persoană activa pe reţelele de soacializare care să nu fi apelat la acest tip de poze. Printre cei care postează o mulţime de selfie-uri există un număr mai mare de personalităţi narcisiste, adică extrem de auto-iubitoare şi auto-centrate, dar şi indivizi care prezintă trăsături psihopatice, care tind să acţioneze impulsiv, fără empatie. Selfie-ul oferă o oportunitate de neegalat de a observa strigătul adolescenţilor. Mulţi tineri încearcă să atragă atenţia asupra lor prin poze bine alese, deoarece nu sunt în măsură să facă acest lucru în viaţa reală. Dintr-o

Un instrument care păcăleşte tumorile agresive pe creier precum glioblastomul în migrarea către un recipient extern şi nu în creier a fost numit „revoluţionar” de Food and Drug Administration din SUA. Numit şi Tumor Monorail, dispozitivul imită proprietăţile fizice ale materiei albe a creierului pentru a determina tumorile agresive să migreze către exteriorul organului, unde celulele canceroase pot fi adunate şi înlăturate. Scopul dispozitivului nu este de a distruge tumoarea, ci de a opri răspândirea letală, cancerul nemaifiind astfel o condamnare la moarte. Practic, dispozitivul schimbă abordarea în tratarea tumorilor pe creier. Există multe tumori care sunt considerate inoperabile din cauza localizării sau a fragilităţii pacientului, insă acest  dispozitiv

Oamenii de ştiinţă au analizat creierele a mai mult de 200 de adulţi pentru a determina o măsură a metabolismului creierului cunoscută pentru schimbările prin care trece odată cu înaintarea în vârstă. Bazându-se pe aceste niveluri metabolice, creierul femeilor părea în medie cu trei ani mai tânăr decât cel al bărbaţilor de aceeaşi vârstă. Descoperirea trebuie să fie confirmată şi de alte studii, dar dacă este adevărat, cercetătorii susţin că un creier mai tânăr din punct de vedere metabolic poate oferi femeilor un grad de rezistenţă împotriva schimbărilor în creier asociate cu îmbătrânirea. Acest aspect ar putea explica de ce femeile tind să

Cunoaştem faptul că berea este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Consumul acesteia în cantități moderate a fost legat de-a lungul timpului de posibile efecte benefice pentru sănătate, spre deosebire de situațiile de abstinență sau de consum excesiv. Aceste efecte benefice, rezultate doar în condițiile unui consum moderat, se datorează în special ingredientelor sale, care fac din bere o sursă importantă de polifenoli. Polifenolii reprezintă un complex de substanțe bioactive care ne ajută în lupta cu radicalii liberi și reduc efectele toxice ale acestora. În plus, aceștia pot prezenta proprietăți antiinflamatorii. Conținutul de polifenoli din bere

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button