Title Image
Home  /  Blog  /  Without Sidebar (Page 23)

Mulţi dintre noi plătesc facturi mai mari la curent datorită unor practici greşite. Iată câteva modalităţi prin care poţi reduce considerabil consumul de energie: Spală cu maşina plină Dacă, spre exemplu, nu ai suficiente rufe albe pentru a umple o maşină, este indicat să mai aşteapţi o zi, decât să porneşti maşina când e plină doar pe jumătate şi să faci în felul acesta risipă şi de apă şi de curent. Potrivit calculelor efectuate de specialişti, în acest fel eviţi 6-7 cicluri de spălări lunare, ceea ce înseamnă, în medie, aproximativ 10 kw economisiţi. Foloseşte becuri economice Înlocuieşte becurile din casă cu unele economice.

Creierul este centrul funcţiei aparatului locomotor, dar cât de inteligentă este coloana vertebrală. Conform unui nou studiu, este mult mai capabilă decât se credea. Se ştia că circuitele din această parte a sistemului nervos, care se află de-a lungul coloanei, controlează lucrurile aparent simple, precum reflexul durerii la oameni şi alte funcţii locomotorii la animale, spun specialiştii. Acum, un nou studiu al cercetătorilor de la Western University a arătat că aceasta este capabilă să proceseze şi să controleze şi funcţii mai complexe, precum poziţionarea mâinii în spaţiul exterior. Acest studiu a arătat că cel puţin o funcţie importantă este realizată la nivelul coloanei vertebrale şi deschide o

Supărarea, tristețea dar mai ales un nivel ridicat de stres în organism afectează în mod negativ întregul corp. Specialiștii susțin însă că cea mai afectată este inima, explicația fiind aceea că supărarea, emoțiile negative duc la creșterea ritmului respirației. De asemenea, presiunea sângelui crește ca urmare a comprimării vaselor de sânge, cu alte cuvinte există o relație directă între nivelul de stres și apariția bolilor de inimă. Relația directă dintre stres și bolile de inimă este dovedită de o mulțime de studii. Mai exact, un nivel ridicat de stres duce la o creștere cu peste 50% a riscului de dezvoltare a bolilor

Oamenii de ştiinţă au realizat o cercetare în urma căreia au studiat efectele pe care microdozajul cu psihedelice îl are asupra creierului. Mereu a existat ideea conform căreia mici doze de LSD ajută la rezistenţa la stres şi la reducerea simptomelor depresiei, în timp ce îmbunătăţesc concentrarea, conform unui articol publicat în jurnalul PLOS ONE. Studiul, care conţine două experimente diferite, este prima analiză riguroasă asupra efectelor stărilor oamenilor şi a productivităţii acestora. Există mii de articole şi relatări personale care descriu o gamă largă de beneficii asociate cu microdozajul, dar până acum au existat puţine dovezi ştiinţifice despre subiect. Pe toată durata studiului,

Cafeaua este cea mai îndrăgită băutură, fiind consumată constant aproape peste tot în lume. Ultilile studii au relevat faptul că, un consumul moderat de cafea ne influenţează în mod pozitiv starea de spirit. Mai mult, oamenii de ştiinţă au aflat că există o legătură între cofeină şi pierderea în greutate. Experţii din New York au aflat că două căni de cafea (250 mililitri) pe zi pot accelera metabolismul cu până la 4% în numai trei ore. Sorbind câte o gură de cafea pe parcursul zilei, veţi arde cu aproximativ 100 de calorii mai mult decât în mod obişnuit. Cofeina şi acidul clorogenic antioxidant ajută

Conform unui nou studiu, copiii de 6 ani care au un comportament nepotrivit în societate şi, mai ales în clasă, tind să câştige mai puţin atunci când devin adulţi. Cercetătorii au monitorizat 920 de copii de 6 ani care trăiau în cartiere sărace din Montreal, Canada. Au început să adune date în 1984 şi au continuat şi 31 de ani mai târziu, în 2015, când aceştia aveau 35 şi 36 de ani. Studiul, publicat în JAMA Pediatrics, a fost condus de cercetătorii de la Carnegie Mellon University, University of Montreal, University College Doblin şi alte universităţi din întreaga lume. Aceştia i-au întrebat pe

Oamenii de ştiinţă au descoperit un nou proces chimic de conversie care poate transforma deşeurile de poliolefină, o formă de plastic, în produse utile, precum combustibili ecologici. Procesul include extracţie selectivă şi lichefiere hidrotermală. Odată ce plasticul este convertit în naftă, poate fi folosit în alte substanţe sau dezintegrat mai mult în solvenţi şi alte produse. Practic, datorita acestei noi tehnologii de conversie, se poate spori potenţialul profiturilor industriei de reciclare şi de asemenea se poate diminua stocul de deşeu de plastic al lumii. Tehnologia a fost descrisă recent în noul număr al revistei ACS Sustainable Chemistry and Engineering. Această metodă, nu numai că oferă pieţei mai

Când vine vorba despre consumul de peşte, somonul este în topul preferinţelor românilor, însă puțini știu faptul că acest tip de carne poate fi extrem de toxică. Faptul că somonul crescut în condiţii artificiale ar putea fi lipsit de beneficii pentru sănătatea organismului nu mai este o noutate. Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă. Un ecologist norvegian a constatat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri. Acesta susţine că în Norvegia, spre exemplu, situația privind cultivarea peştelui este

Este foarte important să ținem cont de termenul de valabilitate atunci când cumpărăm și folosim un produs alimentar, dacă nu vrem să ne trezim cu probleme de sănătate. Există însă și câteva alimente care nu expiră niciodată. Dacă sunt depozitate corect, ele pot fi consumate ani întregi și nici nu-și vor pierde proprietățile și valorile nutriționale. Mierea de albine Își poate schimba culoarea și se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar și după sute de ani, atunci când este depozitată într-un recipient închis ermetic. Oțetul de mere Când este ferit de razele directe ale soarelui, oțetul de mere își păstrează proprietățile și

Să iei masa cu prietenii sau cu familia este una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii noastre, însă vă poate da peste cap orice plan de dietă. Cercetările efectuate au demonstrat că ceea ce mâncăm este influenţat de cel cu care mâncăm. Cel mai recent studiu, prezentat la întalnirea American Heart Association, a arătat că şansele de a încălca regimul alimentar impus cresc cu 60% atunci când luam masa alături de alte persoane. Studiul a avut ca subiecţi un grup de 150 de persoane care, timp de un an de zile, au urmat o dietă pentru a pierde în greutate sau

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button