Title Image
Home  /  Blog  /  Right Sidebar (Page 94)

Deşi se crede că înmulţirea alarmantă a cazurilor de cancer la colon are legătură cu alimentaţia nesănătoasă, oamenii de ştiinţă afirmă că este nevoie de studii suplimentare pentru a stabili dacă acesta este vinovatul sau cel puţin principalul vinovat. Un studiu al Asociaţiei Americane de Cancer a scos la iveală faptul că adulţii din Statele Unite mor de cancer la colon şi rectal într-un ritm mai mare în jurul vârstei de 50 de ani, vârsta la care se încep analizele menite să depisteze această boală. Având în vedere că analizele de rutină nu sunt recomandate adulţilor sub 50 de ani, cancerele găsite

Laptele şi produsele obţinute din el conţin majoritatea substanţelor nutritive necesare organismului, într-o proporţie echilibrată, fiind bine asimilate de către organism. De asemenea, laptele şi majoritatea produselor lactate deţin proprietăţi dietetice. Contrar altor teorii, cercetătorii au descoperit că un consum zilnic de brânză nu duce la boli de inimă, iar evitarea produselor lactate poate fi mult mai periculoasă pentru sănătate. Spre exempu, cu toate că are un conţinut ridicat de grăsimi saturate, consumul de brânză în cantităţi mari nu este periculos, existând chiar şi avantaje. Persoanele care au tendinţa de a evita produsele lactate se expun riscului de boli de inimă din cauza

Patlagina se foloseşte în primul rând împotriva maladiilor aparatului respirator, mai ales în cazul unor secreţii abundente ale mucoaselor şi al tusei. Patlagina este recunoscută pentru efectele sale de expectorant şi emolient. Aceasta oferă rezultate în astmul pulmonar, ba chiar şi în tuberculoză. Pe lângă toate acestea, frunzele de patlagină sunt un dar nepreţuit oferit de natură. Această plantă, care creşte la deal şi campie, este un remediu de nădejde pentru persoanele care suferă din cauza unor răni, arsuri, furuncule, eczeme, hemoroizi sângerânzi, plăgi infectate, tăieturi, inţepături de insecte. Astfel de probleme pot fi tratate cu ajutorul unui unguent cu patlagină, un preparat care se

Pentru a avea o viaţă sănătoasă trebuie să fim mereu informaţi şi să alegem ceea ce este mai folositor pentru organismul nostru. Spre exemplu, amestecul de lămâie şi bicarbonat de sodiu ne poate salva viaţa. Această combinaţie alcalinizează corpul, impiedicând dezvoltarea celulelor canceroase. Despre beneficiile lamailor se pot scrie pagini întregi, acestea fiind bogate în vitaminele C şi B, riboflavină, potasiu, magneziu, calciu şi fosfor. Lămâile au proprietăţi antibacteriene, reduc tensiunea arterială şi combat depresia, stresul şi starea generală de nervozitate. Pentru a ne bucura de toate aceste beneficii, trebuie să combinăm lămâia cu un ingredient complementar, bicarbonatul de sodiu, pentru a reduce aciditatea din organism.

Toate femeile îşi doresc o siluetă de invidiat, iar pentru asta sunt în stare să recurgă la tot felul de diete şi cure de slăbit. Este important, însă, ca atunci când alegi o dietă pentru slăbit să ţii cont de faptul că sănătatea este pe primul loc, iar acest lucru ne obligă să alegem alimente sănătoase. Spre exemplu, cura de slăbire cu mere este uşor de urmat şi are numeroase efecte benefice nu doar asupra siluetei, ci pentru întregul organism. Mărul este un fruct extraodinal despre care se spune că ţine la distanţă atât dentistul cât şi nutriţionistul. În urma unei diete

Gelozia este un sentiment perfect normal dacă este moderată, însă poate deveni insuportabilă, maladivă, sufocantă, putând pune în pericol sănătatea mentală şi viaţa de cuplu atunci când capătă accente obsesive. Nu este o noutate faptul că, tot mai multe familii au fost distruse din cauza geloziei, existând şi cazuri extreme în care s-au întâmplat adevărate nenororciri. Psihologii ne atenţionează că gelozia este un sentiment profund, foarte bine înrădăcinat şi dificil de modificat. De cele mai multe ori oamenii asociază gelozia cu iubirea, însă acest sentiment poate ascunde foarte multe alte aspecte neplăcute. Gelozia partenerului ne face, de cele mai multe ori, să

Au existat nenumărate discuţii cu privire la diverse afecţiuni pe care le pot dezvolta femeile care au un posterior mai proeminent. Nu vorbim aici de femeile supraponderale sau obeze care au, implicit, posterioare de mari dimensiuni din cauza acumulării masive de grăsime, ci vorbim de acele femei care, din constituţie, sunt înzestrate cu posterioare proeminente. Şi acestea din urmă conţin depozite de grăsime, însă faptul că nu trec în extrema excesului este un beneficiu pentru sănătate. Oamenii de ştiinţă au descoperit că acest lucru nu este doar un avantaj din punct de vedere estetic, ci poate avea şi influenţe pozitive din

Orezul este cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, “hrănind” mai mult de jumătate din glob, consumul acestui tip de cereale fără gluten dublându-se în ultimele trei decenii. Din păcate, calitatea orezului din zilele noastre este pusă la îndoială, doearece există prea multe rapoarte care arătat că acesta conține inexplicabil de mult plastic. Oamenii de ştiinţă coreeni au arătat în repetate rânduri că mai multe companii chineze cu domeniu de activitate în exclusivitate pe orez, creează în mod intenționat orez din plastic și amidon de cartofi, adăugând aromă de orez fiert. Orezul chinezesc este format de fapt dintr-un mix

Din păcate, cancerul de colon rămâne în continuare una dintre maladiile cu şanse reduse de supravieţuire, mai ales din cauza diagnosticării târzii, fiind al treilea cel mai frecvent tip de cancer din America, spre exemplu, şi a doua cauză de mortalitate prin cancer atât la femei, cât şi la bărbaţi. Oamenii de ştiinţă ne avertizează că este extrem de important să se adopte un control riguros al cantităţii de hrană zilnică şi o conduită alimentară protectivă încă din anii tinereţii. Foarte multe persoane, merg pe ideea greşită, cum că, numai la bătrâneţe trebuie să ne hrănim corect. Din păcate, situaţia este cu

Laptele uman este alimentul ideal pentru alimentaţia sugarului în primele şase luni de viaţă, deoarece acesta conţine toate elementele nutritive cantitativ şi calitativ perfect optmizate capacităţii de digestie a nou-nascutului. Laptele matern facilitează trecerea fătului de la alimentaţia intrauterină la cea extrauterină, ajutând la prevenirea diareei şi pneumoniei - două cauze majore de deces în rândul sugarilor. De asemenea, mamele care alăptează prezintă un risc mai mic de cancer ovarian şi mamar, două cauze principale de deces în rândul femeilor. Din păcate, în România, 88% dintre mame nu îşi alăptează copilul la sân în prima oră după naştere, iar rata de alăptare naturală, în primele

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button