Home  /  Boli   /  Generaţiile viitorului au şanse mari să se hrănească cu mâncare la plic

Generaţiile viitorului au şanse mari să se hrănească cu mâncare la plic

Creşterea continuă a numărului populaţiei pe glob precum şi diminuarea resurselor naturale ale pământului nu pare să ofere omenirii veşti prea bune în ceea ce priveşte alimentaţia în viitor.

Chiar şi în prezent se observă la nivel mondial un curent de opinie care încurajează populaţia să consume cât mai multe organisme modificate genetic, produse din soia şi alimente instant. În spatele acestei decizii se află interese comerciale alături de temerea tot mai frecventă că rezervele convenţionale de hrană ale omeniri nu mai fac faţă cererii tot mai mari de alimente.

Specialiştii susţin că un numar tot mai mare de oameni consumă deja alimente modificate. Spre exemplu, cetăţenii americani consumă săptămânal peste 500 tone de soia modificate genetic. Aşa zisele OMG-uri sunt fabricate în nu mai puţin de 26 de ţări, încă din anul 1996. Partizanii acestor produse alimentare puternic controversate susţin că nu se pot produce îndeajuns de multe alimente naturale pentru hrănirea întregii populaţii umane de pe glob. În opinia acestora, încurajarea consumului de alimente modificate genetic va salva de la inanitie circa 800 milioane de persoane.

Există însă state care resping cu vehemenţă astfel de alimente modificate genetic. Rusia spre exemplu respinge consumul de OMG-uri sau alimente la plic pe care le consideră un adevărat atentat la sănătatea naţională. Astfel, multe companii producătoare de alimente au fost nevoite să se adapteze cererilor consumatorilor din Rusia. Cel mai recent exemplu este acela în care un cunoscut producător de cârnaţi, salamuri şi alte mezeluri a fost nevoit să renunţe la proteina de soia din compoziţia mezelurilor, pentru a o înlocui cu un extract de şorici hidrolizat.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button