Află de ce nu este bine să mănânci aripioare de pui
Carnea de pui care se găsește în magazine este considerată un pericol, din cauza riscului de a fi injectată cu hormoni. Crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să reziste și în medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, și la îngrășarea păsărilor. Nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică.
Spre exemplu, o femeie din Statele Unite ale Americii a ajuns la medic cu dureri abdominale severe, iar medicii au înştiinţat-o că are un chist, pe care l-au îndepărtat chirurgical. La câteva luni după operaţie chistul a reapărut. Atunci, medicul ginecolog a întrebat-o dacă mănâncă frecvent aripioare de pui. Răspunsul femeii a fost afirmativ. Din păcate, acest obicei alimentar i-a provocat probleme de sănătate.
Specialişti din jurul lumii susţin că puii sunt injectaţi cu steroizi pentru o creştere rapidă. Injecţiile sunt făcute în gât sau în aripi, aşa că acolo sunt cele mai mari concentraţii de steroizi.