Home  /  Boli   /  Datorită unei noi descoperiri, femeile infertile ar putea avea copii

Datorită unei noi descoperiri, femeile infertile ar putea avea copii

Imposibilitatea de a avea copii macină orice persoană aflată în această situaţie. Să înfiezi un copil este un lucru minunat, însă, nimic nu se compară cu posibilitatea de a avea propriul tău urmaş.

Munca oamenilor de ştiinţă a rezolvat de-a lungul timpului multe probleme care în trecut erau considerate aproape imposibile. Iată că astăzi şi problema infertilităţii este pe cale să fie rezolvată.

Cercetătorii japonezi au identificat încă din anul 2005 proteina receptor din spermă care are importantul rol de a recunoaşte ovulul care urmează să fie fecundat. Acest receptor a fost numit Izumo, dar până acum nu fusese descoperit „partenerul” său, receptorul din ovul.

In urma studiilor, cercetătorii au anunţat identificarea proteinei receptor din ovul, pe care au numit-o Juno, după numele zeiţei romane a fertilităţii.

Oamenii de ştiinţă au făcut un experiment pe cobai, care nu aveau proteina Juno pe suprafaţa ovulelor. Femelele erau infertile, ovulele lor nu se uneau cu spermatozoizii.

Ca şi în cazul oamenilor, şoarecii masculi care nu aveau proteina Izumo, erau infertili. Legătura dintre proteinele receptor Juno-Izumo este esenţială pentru reproducerea oricărui organism.

Această descoperire remarcabilă poate ajuta cuplurile care nu pot avea copii şi apelează la fertilizarea in vitro. În urma unui simplu test genetic, femeile infertile ar putea afla pe viitor dacă receptorul Juno nu funcţionează cum ar trebui şi pot înţelege din timp ce variante au.

Din păcate, în acest caz, orice tratament pentru stimularea fertilităţii este inutil, iar soluţia este procedura de fertilizare în vitro, prin intermediul căreia sperma este injectată direct în ovul şi astfel nu mai este nevoie de proteina receptor care permite spermatozoidului să penetreze singur membrana ovului.

Datorită acestei metode, femeile infertile vor putea rămâne însărcinate fără să mai piardă bani pe tratamente inutile şi fără să mai sufere dezamăgirea produsă de soluţiile care nu funcţionează în cazul lor.

De asemenea, proteina receptor Juno mai are o funcţie foarte importantă, deoarece ea blochează accesul altor spermatozoizi în ovulul care a fost deja fecundat, iar după aproximativ o lună de zile, aceasta dispare de pe suprafaţa ovulului.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button