Cercetătorii au făcut o descoperire remarcabilă în tratarea diabetului
Diabetul de tip II poate apărea la copii şi adolescenţi, însă de obicei debutează la persoane în vârstă de peste 30 de ani şi devine din ce în ce mai frecvent la grupele de vârstă superioare. La nivel mondial, milioane de oameni suferă de diabet și sunt nevoiți să își schimbe radical viața pentru a ține sub control această afecțiune.
Oamenii de ştiinţă însă au făcut o descoperire foarte importantă ce ar putea trata această boală, nu doar cu medicamente sau cu bisturiul. În viitorul apropiat, medicii ar putea trata diabetul cu ajutorul unui “stent”.
Practic, acestă invenţie reprezintă un un tub artificial, flexibil, care se implementează în intestin, pentru a-i modifica modul de funcţionare şi a ţine sub control diabetul de tip II.
Această realizare, care se poate dovedi extraodinară în viitor, a fost dată publicităţii de către Francesco Rubino, cercetător la Universitatea Catolică din Roma şi la Centrul de Chirurgie a diabetului din cadrul Weill Cornell Medical College din New York.
Noua procedură, concepută specific pentru tratamentul diabetului de tip II, nu presupune reducerea dimensiunilor stomacului, precum celelalte abordări chirurgicale, ci doar „redirijarea” traseului intestinului subţire.
Diabeticii din toată lumea au astfel speranţa că în viitorul apropiat vor putea trata această boală mult mai uşor, fără a mai apela la intervenţii chirugicale complexe sau anumite pastile, care în timp pot provoca alte afecţiuni.