Apele termale tratează bolile digestive şi eczemele
Balneoterapia înseamnă folosirea băilor în scop terapeutic, precum şi alte activităţi auxiliare ale tratamentului corpului în apă.
Statisticile arată că românii suferă din ce în ce mai mult de boli digestive, de diverse tipuri, mai ales din cauză că nu acordă suficientă atenţie alimentaţiei.
Sistemul digestiv dereglat perturbă transformarea hranei în energie şi absorbţia mineralelor, vitaminelor şi a celorlalte substanţe nutritive. Netratate la timp, afecţiunile digestive se agravează şi apar dureri de stomac, spasme, diaree etc.
Tratarea afecţiunilor în fază incipientă este foarte importantă, evitând astfel, în viitor, un tratament agresiv şi de lungă durată. Bolile digestive se pot trata prin băi în ape cu magneziu, care sau dovedit de cele mai multe ori foarte eficiente pentru persoanele cu astfel de probleme.
Eczema este o boală de piele care se manifestă prin mâncărimi. Una dintre cele mai bune soluţii pentru tratarea eczemelor, dar şi a altor afecţiuni dermatologice este cura termală. Medicii recomandă apele termale care conţin seleniu, calciu sau magneziu, compuşi care au o acţiune benefică asupra pielii.
În general pentru astfel de probleme, medicii recomandă zilnic, timp de trei săptămâni, duşuri speciale cu presiune pe tot corpul sau local. Este posibil ca la început să ai dureri uşoare, dar treptat, duşurile vor deveni relaxante.
După cum specificam şi în alte articole, băile termale tratează nenumărate afecţiuni cum ar fi: afecţiunile reumatismale, afecţiuni cardio-vasculare sau respiratorii (pentru astmul bronşic cronic), efizemul pulmonar sau pneumocomioza.