Home  /  Boli   /  Află ce spun studiile despre folosirea emoticoanelor la locul de muncă

Află ce spun studiile despre folosirea emoticoanelor la locul de muncă

În urma unui studiu desfăşurat în nu mai puţin de 29 de ţări, la care au participat peste 500 de persoane, cercetătorii au ajuns la concluzia că  utilizarea emoticoanelor în cadrul email-urilor trimise colegilor de muncă denotă incompetenţă.

Practic, studiul arată că înlocuirea cuvintelor cu aceste semne, în comunicarea din mediul online, poate să denote lipsa de profesionalism la locul de muncă. Spre exemplu, zâmbetele, contrar percepţiei potrivit căreia acestea ar transmite căldură, afectează, de fapt, imaginea despre competenţă. Oamenii de ştiinţă susţin că în limbajul formal, la locul de muncă, un „smiley” nu este un zâmbet”.

Persoanele participante la studiu au fost puse să citească email-uri asemănătoare, primite de la persoane pe care nu le cunoşteau, şi să le evalueze, pe baza conţinutului, a gradului de amabilitate şi a competenţei. Printre acestea s-au strecurat şi câteva „smileyuri”.

În mod surprinzător, aceştia au ajuns la concluzia că emoticoanele nu stârniseră efectul scontat, ci dimpotrivă, au lăsat o impresie nesatisfăcătoare.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button