Home  /  Boli   /  Cum scăpăm de insomnii?

Cum scăpăm de insomnii?

Insomnia afectează din ce în ce mai multe persoane. Lipsa somnului odihnitor te poate epuiza și contribuie semnificativ la un nivelul ridicat al stresului. Zbuciumul zilnic şi alimentaţia incorectă, sunt doar câteva din cauzele care contribuie semnificativ la lipsa somnului din timpul noptii.

Iată câteva sfaturi care, dacă vor fi respectate, vor da rezultate cu siguranţă:

Dacă și tu ai probleme cu somnul, te sfătuiesc să alegi alimente bogate în triptofan, aminoacid care ajută la secreția melatoninei. Melatonina este hormonul care ajută la inducerea somnului. Optează pentru carne de curcan și de pui, lapte și produse lactate, nuci și semințe – toate conțin o cantitate semnificativă de triptofan. Consumă-le împreună cu orez, paste și cartofi pentru a spori ingestia de triptofan. Pregătește la cină nişte carne pui cu legume şi tăieței și bea un pahar de lapte înainte de culcare.

Pentru rezultate și mai bune, redu cantitatea de cafeină ingerată din timpul zilei. Încearcă varianta decofeinizată sau un ceai aromat.

Învață să te relaxezi și fă câteva exerciții fizice. Astfel vei diminua nivelul de stres.

Evită să folosești computerul înainte de culcare, pentru că lumina ecranului are un efect stimulator.

Dacă aceste sfaturi sunt urmate aşa cum trebuie, în maxim o lună de zile ar trebui să se vadă, la oricare dintre voi, o îmbunătăţire în ceea ce priveşte somnul şi bineînţeles starea generală de sănătate.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button