Home  /  Boli   /  Socializarea are o importanţă majoră

Socializarea are o importanţă majoră

Chiar dacă nu le dăm prea multă importanţă, conexiunile umane sunt cruciale pentru bunăstarea noastră mentală şi fizică. Lipsa de socializare poate duce la apariţia unor probleme grave.

Iată cum iţi afectează sănătatea lipsa de socializare:

Intalarea depresiei

Fară conexiunea umană, poţi să te simţi deprimat cu uşurinţă. Dacă lipsa de socializare are loc pentru prea mult timp, simptomele pot ajunge să declanşeze depresia. În cazul oamenilor care suferă deja de această afecţiune mentală, izolarea poate să agraveze situaţia.

Scăderea stimei de sine

Pe lângă depresie, unul dintre cele mai comune efecte cauzate de lipsa de socializare este stima de sine scăzută. Izolarea continuă te poate face să ai o părere proastă despre felul în care arăţi şi te poate determina să-ţi pierzi încrederea în tine.

Risc crescut de tumori

Cel mai înfricoşător efect al izolării este riscul crescut de dezvoltare a tumorilor. Un studiu recent a arătat că lipsa de socializare pentru perioade lungi de timp poate mări creşterea tumorilor în mod drastic.

Risc de demenţă 

Conexiunile umane sunt vitale pentru protejarea minţii de demenţă. Un studiu realizat în 2008 de American Journal of Public Health a aflat că femeile în vârstă care au avut reţele sociale mari au reuşit să scadă cu 26% riscul de a dezvolta demenţă şi probleme cognitive.

Pierderea empatiei

Izolarea de oameni pentru perioade lungi de timp te poate face să pierzi conexiunea cu aceştia. Iţi poate schimba modul în care iţi funcţionează mintea şi poţi pierde simţul empatiei.

Simţ scăzut al realităţii

În cazul în care petreci mult timp departe de restul lumii, poţi uita cum funcţionează aceasta. Dacă stai acasă şi te uiţi la televizor sau dai scroll prin social media fără interacţiuni sociale reale, poţi pierde simţul realităţii, iar acest aspect poate cauza depresie.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button