Home  /  Boli   /  Cele mai frecvente alergii întâlnite toamna

Cele mai frecvente alergii întâlnite toamna

Toamna este un anotimp iubit de foarte multe persoane, însă, în această perioadă, mulţi dintre noi avem de suferit din cauza alergiilor care ne afectează considerabil buna dispoziţie.

În rândurile de mai jos vă prezentăm cele mai comune alergii care ne pot da bătăi de cap în această perioadă.

Alergia la polen

Polenul este considerat un antigen care afectează organismul, mai ales în această perioadă a anului. Sistemul imunitar încearcă să îl înlăture, în timp ce anticorpii luptă, declanșând astfel o reacție puternică împotriva polenului.

Mai ales în lunile septembrie-octombrie, pacienții cu sensibilitate la polenul de ambrozie prezintă simptome severe de alergie, aceasta fiind considerată cea mai întâlnită în rândul populației deoarece planta produce mai mult de un bilion de boabe de polen.

Alergia la mucegai

Printre cei mai întâlniți alergeni toamna, sunt sporii de mucegai. Aceștia se dezvoltă în locurile întunecate, pe frunzele umede și la nivelul solului, care este aproape în permanență ud toamna.

Sporii de mucegai se dezvoltă și în interiorul locuințelor, în special în casele neaerisite sau în pivnițe. Aceştia se împrăștie și circulă prin aer, rezistând la prima brumă și se împrăștie în atmosferă, fiind inhalați iar când vremea începe să se încălzească.

Alergia la acarieni

Întalniţi în general pe toată durata anului, acarienii sunt creaturi minuscule, de dimensiuni microscopice, care se hrănesc cu praf, piele și sebum și care circulă cu ușurință prin aer, ajungând în contact direct cu ochii și nasul.

Printre locurile lor preferate de dezvoltare se numără: pernele, covoarele, așternuturile, saltelele, jucăriile copiilor și coluțurile încăperilor. Dacă te confrunți cu dureri în gât, ochi roșii, strănut, senzație de sufocare, iritații ale pielii sau febră, acestea sunt simptomele alergiei la acarieni.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button