Home  /  Boli   /  Află ce spun cercetătorii despre plăcerea bărbaţilor de a bea împreună

Află ce spun cercetătorii despre plăcerea bărbaţilor de a bea împreună

Multe doamne şi domnişoare se consideră neglijate atunci când partenerul lor preferă să se distreze o noapte doar în compania prietenilor săi. Cercetătorii susţin faptul că aşa numitele ‘’seri petrecute cu băieţii” sunt cât se poate de normale.

Studiul, publicat în revista Clinical Psychological Science, arată că atunci când mai mulţi bărbaţi petrec câteva ore împreună şi consumă băuturi alcoolice, toţi se simt mai relaxaţi şi buna dispoziţie devine contagioasă.

Astfel, ei nu ezită să răspundă la zâmbetul unui prieten cu un alt zâmbet foarte sincer sau să râdă la glumele pe care le aude. Oamenii de ştiinţă însă susţin că această legătură nu se poate forma dacă este şi o femeie în grup.

Pe toată durata studiului, cercetătorii au împărţit 720 de voluntari în două grupuri: jumătate femei şi jumătate bărbaţi. Toţi aveau vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani.

Ulterior, voluntarii au format 3 grupuri: numai femei, numai bărbaţi şi un grup mixt. Fiecare grup a primit o băutură alcoolică sau un placebo. Astfel, cercetătorii au observat că în grupul de bărbaţi alcoolul a stimulat buna dispoziţie, comunicarea şi legăturile sociale dintre voluntari. Fenomenul nu a fost observat în grupul mixt sau în cel de femei.

Practic, cercetătorii susţin că pentru bărbaţi consumul de alcool oferă o satisfacţie mai mare decât pentru femei.

Autorii studiului încearcă să afle însă exact de ce prezenţa unor femei în grupul de bărbaţi strică această legătură socială dintre ei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button