Home  /  Boli   /  Cercetătorii au făcut un nou pas în ceea ce priveşte tratarea psihozei

Cercetătorii au făcut un nou pas în ceea ce priveşte tratarea psihozei

Oamenii de ştiinţă britanici au arătat că o singură doză de extract de canabis numit cannabidiol (CBD) poate ajuta la reducerea anomaliilor funcţiilor cerebrale observate la persoanele cu psihoză.

Rezultatele studiului au fost publicate recent în JAMA Psychiatry, oferă primele dovezi ale modului în care CBD-ul acţionează în creier pentru a reduce simptomele psihozei.

Această descoperire a început să scoată la iveală mecanismele şi efectele asupra creierului ale noului medicament care lucrează într-un mod diferit faţă de medicamentele anti-psihotice tradiţionale.

Experţii au studiat un grup de 33 de tineri care nu au fost încă diagnosticaţi cu psihoză, dar aveau simptome al psihozei şi încă 19 indivizi sănătoşi care formau grupul de control. O singură doză de CBD a fost dată la 16 participanţi, în timp restul de 17 din grupul de 33 au primit un placebo.

Participanţii au fost analizaţi apoi cu RMN în timp ce realizau un test de memorie care foloseşte trei regiuni din creier cunoscute pentru implicarea lor în psihoză.

Aşa cum era de aşteptat, activitatea cerebrală a participanţilor cu riscul apariţiei psihozei era anormală, comparativ cu participanţii sănătoşi. Totuşi, celor care li s-a administrat CBD, activitatea cerebrală anormală a fost mai puţin severă comparativ cu cei care au primit un placebo, sugerând că extractul de canabis poate reajusta activitatea cerebrală.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button