Home  /  Boli   /  Vacanţele la mare sunt benefice pentru creier

Vacanţele la mare sunt benefice pentru creier

După un an de muncă obositor, fiecare dintre noi ne alegem în timpul verii o destinaţie de vancanţă pe care o considerăm necesară pentru refacerea organismului.

Neurologii ne indeamnă să petrecem mai multe vacanțe la plajă, pentru că beneficiile unor astfel de relaxări sunt indiscutabile.

Acest spațiu conferă experiență unică și naște emoții precum: pacea și liniștea. Specialiștii numesc acest efect „spațiul albastru” și el se caracterizează prin combinația mirosului liniștitor și al sunetului apei. Ele au un efect foarte puternic asupra creierului.

Mersul la plajă reduce stresul, iar apa de mare, cu predilecție, este plină de ioni pozitivi care au capacitatea de a te face să te simți în largul tău.

Plaja stimulează creativitatea şi îți încarcă bateriile, asta chiar şi în sezonul rece. Marea declanșează un sentiment de calm, care vă permite să vă concentrați și să rezolvați problemele cu ușurință.

De asemenea, sunetul hipnotic al valurilor, în combinație cu priveliștea și mirosurile plajei, vă pot pune într-un spațiu meditativ, care poate combate sentimentele depresive.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button