Home  /  Boli   /  Importanţa somnului în menţinerea greutăţii optime

Importanţa somnului în menţinerea greutăţii optime

Cei mai mulţi dintre noi ignoră programul de somn pentru a reuşi să realizeze diverse lucruri, pe care în timpul unei zile atât de încărcate sunt imposibil de indeplinit. Acest obicei este însă unul extrem de dăunător pentru organismul nostru.

Studiile recente au scos la iveală faptul că adulţii care dorm foarte puţin prezintă un risc mai mare de a deveni supraponderali sau obezi. Cercetătorii de la Universitatea din Leeds au descoperit că persoanele care dorm, în medie, până la şase ore pe noapte, au o circumferinţă a taliei cu trei centrimetri mai mare decât cei care dorm, în medie, nouă ore pe noapte.

Aceste diferenţe au fost asociate odihnei, deoarece între cei 1.600 de adulţi participanţi la studiu care dorm puţin şi cei care dorm normal nu s-au observat diferenţe în materie de alimentaţie.

Pe lângă această problemă, în cazul celor care dorm foarte puţin s-a observat un nivel mai crescut al colesterolului „bun” în sânge, ceea ce înseamnă că ei sunt mai bine protejaţi de bolile de inimă.

Experţii subliniază o dată în plus, prin aceste rezultate, importanţa somnului pentru sănătatea organismului. Chiar dacă timpul de odihnă diferă de la persoană la persoană, este recomandat ca adulţii să doarmă între şapte şi nouă ore pe noapte.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button