Home  /  Boli   /  Această băutură este capabilă să-ţi întărească oasele

Această băutură este capabilă să-ţi întărească oasele

Chiar dacă la prima vedere pare greu de crezut, Tequila, băutura minunată pentru a da gust cocktail-urilor de vară, ar putea fi de asemenea bună pentru sănătate, în special pentru oase.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că planta folosită pentru fabricarea acestei băuturi conține substanțe capabile să îmbunătățească absorbția calciului și a magneziului. Ambele minerale sunt esențiale pentru menținerea sănătății oaselor.

Studiul a fost efectuat la Centrul de Cercetare și Studii Avansate din Mexic, unde șoarecii care au ingerat fructanți din agave au produs aproape 50% mai mult osteocalcin, o proteină care ajută la producția de oase noi, decât șoarecii care nu au luat această substanță. În plus, diametrul oaselor lor s-a dovedit a fi mai mare după opt săptămâni de ingestie.

Practic, consumul de fructanți din agave, în colaborare cu microbioza intestinală adecvată, promovează formarea oaselor noi, chiar și în prezența osteoporozei, explică specialiştii.

Aceste rezultate oferă posibilitatea de a dezvoltă un tratament alternativ pentru osteoporoză, o boală despre care se spune că afectează 200 de milioane de oameni din întreagă lume.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button