Home  /  Boli   /  Această plantă ţine cancerul la distanţă

Această plantă ţine cancerul la distanţă

Măcrişul-iepurelui este o plantă perenă originară din Europa şi Asia, creşte aproape peste tot, pe pajiştile uscate şi nisipoase, câmpuri cu sol uşor acid, la marginea şoselelor, în zone deşertice sau cu tufişuri şi buruieni. Este cunoscută şi cu numele popular de măcrişul-marunt, măcrişul-roşu, măcrişul-de-camp, cu denumirea ştiinţifică de Rumex acetosella şi aparţine de familia Polygonaceae. Această plantă conţine substanţe care o transformă într-un remediu anticancerigen în combinaţie cu alte plante şi extracte.

Iată care sunt beneficiile măcrişului:

Imbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide – fiind bogat în iod, macrişul este indicat în special în dieta românilor, deoarece România este o ţară cu zone endemice ale guşei tiroide, unde alimentele sunt sărace în iod. De asemenea, măcrişul accelerează metabolismul, fiind indicat în hipotiroidie.

Este un antibiotic natural – măcrişul este bogat în substanţe cu rol antibiotic, luptând împotriva infecţiilor din organism şi întărind imunitatea.

Ameliorează bolile de piele – decoctul de rădăcină de măcriş este folosit în comprese pentru ameliorarea afecţiunilor pielii, de la uşoare alergii la psoriazis.

Previne bolile cardiovasculare – cu un conţinut ridicat în luteină, zeaxantină şi carotidieni naturali, macrişul devine un aliat de nădejde în prevenţia bolilor cardiovasculare, în special cele legate de hipertensiune, de afectarea coronarelor sau de colesterolul mărit. Măcrişul reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău, prevenind ateroscleroza.

Ameliorează astmul şi bolile respiratorii – această plantă prezintă puternice proprietăţi antialergice, dar totodată este bogată în vitamina C, de aceea este indicat în astm, gripă şi bronşită. Măcrişul poate fi consumat proaspăt sau sub formă de ceai.

Previne şi tratează anemia – bogat în acid folic, dar şi în fier, măcrişul este indicat în dieta celor anemici. Acesta poate fi consumat pe tot parcursul primăverii, dar şi vara.

Reface funcţiile ficatului – măcrişul este considerat un aliment-tratament pentru ficat, fiind recomandat în regenerarea hepatică, dar şi în dieta celor care suferă de ficat gras.

Previne formarea pietrelor la rinichi – prezintă efecte de reglare a diurezei, prevenind formarea nisipului sau pietrelor la rinichi şi tratând eficient edemele.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Elytis Bacau Contactează-ne chiar acum!
Call Now Button