Home  /  Boli   /  Descoperire remarcabilă în ceea ce priveşte depresia

Descoperire remarcabilă în ceea ce priveşte depresia

Din păcate, depresia este o boală din ce în ce mai întâlnită în ultimii ani, iar acest aspect este cât se poate de îngrijorător. Pentru a găsi o soluţie în rezolvarea acestei probleme, 200 de oameni de ştiinţă din întreaga lume au făcut o nouă meta-analiză ce conţine datele a 135.000 de persoane cu depresie şi a 344.000 de persoane aflate în grupul de control.

Această cercetare extrem de amplă a dus la identificarea a 44 de variante genomice ce sunt asociate cu depresia. Dintre aceste 44 de variaţii genomice, 30 au fost descoperite recent, iar 14 au fost descoperite în studiile anterioare. De asemenea, în cadrul studiului au mai fost identificate 153 de gene semnificative.

Experţii consideră acest studiul remarcabil, deoarece descoperirea bazelor genomice ale depresiei este extrem de dificilă. După cum spuneam, un număr uriaş de cercetători din întreaga lume au colaborat pentru această lucrare, iar în prezent există o privire de ansamblu a acestei afecţiuni.

Specialiştii au dovedit faptul că oricine deţine variaţiile genetice asociate depresiei si care au o viaţă mai dificlă sunt mai susceptibili la această boală. Multe experienţe de viaţă contribuie la riscul depresiei, însă prin identificarea factorilor genetici  se pot dezvolta noi tehnici de cercetare a factorilor biologici.

Practic, prin această descoperire se pot dezvolta instrumente mult mai importante pentru tratarea şi chiar prevenţia depresiei.

De asemenea, bazele genetice descoperite pot fi utilizate şi pentru alte afecţiuni psihiatrice, de exemplu schizofrenia şi afecţiunea bipolară.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button