Home  /  Boli   /  Genele false te pot îmbolnăvi

Genele false te pot îmbolnăvi

Deşi reprezintă o metodă excelentă de a îmbunătăţi aspectul feţei, trebuie să cunoaştem riscurile la care ne expunem atunci când apelăm la genele false.

Datorită cercetărilor recente, specialiştii au descoperit faptul  că genele false cu lungimea cât o treime din lăţimea ohiului pot proteja ochii de praf şi de pierderea hidratării, fără să afecteze vederea. Însă o lungime mai mare intensifică circulaţia aerului în preajma ochilor, ceea ce duce la creşterea cantităţii de praf care ajunge în ochi. Astfel, aceştia sunt foarte vulnerabili la uscare şi pot apărea usturimi.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unui ochi artificial, la care s-au ataşat gene false, plasat într-un tunel de vânt. S-a monitorizat pierderea de apă şi cantitatea de praf acumulată în funcţie de lungimea genelor.

Studiul a concluzionat şi faptul că genele false duc la o clipire mai rară, ceea ce nu este deloc benefic, clipirea având rolul de a curăţa şi de a reface filmul de lacrimi al ochilor.

De asemenea, acestea pot provoca reacţii alergice din cauza adezivului care conţine formaldehide, nişte substanţe chimice care pot afecta sănătatea ochilor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button