Home  /  Boli   /  Află cum pot afecta ţigările electronice organismul

Află cum pot afecta ţigările electronice organismul

După cum bine ştiţi, ţigările electronice sunt dispozitive care funcţionează cu baterii, care pot arăta fie precum o ţigară reală, fie precum un stilou. Există sute de branduri, iar acestea sunt utilizate ca o modalitate de a obţine nivelul necesar de nicotină, fără a experimenta pericolele ţigărilor clasice.

Ţigările electronice dispun de containere umplute cu un lichid care este de obicei realizat din nicotină, arome şi alte substanţe chimice. Un dispozitiv de încălzire transformă apoi lichidul în vapori pe care le inhalezi atunci când tragi din ea.

Cele mai multe ţigări electronice conţin nicotină chimică, însă aceasta, la rândul ei, creează dependenţă. Atunci când încetezi să utilizezi ţigara electronică apare riscul de a dezvolta stări de apatie şi nervozitate acută. Nicotina nu este recomandată persoanele cu probleme cardiace, iar unele cercetări recente demonstrează faptul că poate afecta arterele destul de serios.

Iată principalele probleme de sănătate pe care le pot crea ţigările electronice:

  • Dăunează creierului în curs de dezvoltare al adolescenţilor şi le-ar putea afecta memoria şi atenţia;
  • Afectează dezvoltarea fătului în cazul femeilor însărcinate. Femeile gravide nu ar trebui să utilizeze nimic cu nicotină;
  • Anumite mărci conţin substanţe chimice, inclusiv formaldehidă – utilizată adesea în materiale de construcţii – şi un alt ingredient utilizat în antigel, care poate cauza cancer;
  • Aromele ridică multe probleme. Unii producători folosesc un produs chimic cu gust de unt numit diacetil care este adesea adăugat la alimente cum ar fi popcorn. Atunci când este inhalat, poate fi periculos.
Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button