Home  /  Boli   /  Un nou tip de implant pe creier amplifică capacităţile intelectuale

Un nou tip de implant pe creier amplifică capacităţile intelectuale

Ştiinţa nu încetează să ne surprindă, iar acest aspect este din ce în ce mai interesant. Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă de stimulare profundă a creierului care are capacitatea de a îmbunătăţi amintirea unor cuvinte cu 15%.

Cercetătorii de la University of Pennsylvania şi Thomas Jefferson University, care au realizat această inovaţie, susţin faptul că îmbunătăţirea memoriei, care este utilă pentru oamenii sănătoşi, are o miză şi mai mare, aceea de a face viaţa mai uşoară celor cu boala Alzheimer şi cu alte afecţiuni neurologice.

Experţii au recrutat 25 de bolnavi de epilepsie pentru a realiza acest studiu. Noul dispozitiv acţionează mai mult ca un pacemaker, senzorii „ascultă” la ce se întâmplă înainte să acţioneze, stimulând ţesutul doar dacă este necesar.

Specialiştii au studiat pattern-urile individuale ale activităţii cerebrale ale fiecărui participant la repaus şi atunci când încercau să reţină o listă de cuvinte, iar in următoarele şedinţe, cercetătorii au stimulat cortexul temporal lateral de fiecare dacă când un voluntar avea şanse mici de a-şi aminti un cuvânt.

Participanţii au afirmat că nu au simtit nimic special, însă au avut o plăcere deosebita de a realiza testele la care i-au suspus cercetătorii.

Odată ce tehnologia a fost realizată, tot felul de algoritmi pot fi folosiţi în acest mod pentru îmbunătăţirea memoriei, iar acest aspect este extrem de promiţător pentru viitor.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button