Home  /  Boli   /  Acest simptom ignorat poate prevesti cancerul la sân

Acest simptom ignorat poate prevesti cancerul la sân

Cancerul la sân este cea mai întâlnită formă de cancer la femei şi principala cauză de deces. El poate aparea la orice vârstă însă riscul creşte pe măsura ce se înaintează în vârstă. De exemplu, riscul de a dezvolta cancer la sân la 70 de ani este dublu faţă de cel de la 50 de ani.

Statisticile susţin faptul că  mai mult de 70% dintre femeile care au cancer de sân nu au avut pe nimeni în familie suferind de această boală.

De cele mai multe ori femeile se gândesc la noduli, însă schimbările pielii pot fi de asemenea un simptom, fără a prezenta un nodul care să se simtă la palpare. În general, reprezentantele sexului frumos  nu iau aceste schimbări în seamă şi întârzie vizita la medic. Aceste schimbări includ încreţituri şi adâncituri ale pielii de la nivelul sânilor, fără a simţi noduli.

Spre exemplu, un aspect de valuri pe suprafaţa sânilor poate indica o tumoră în interior care face ca ligamentele din sân să se scurteze. Această scurtare face ca ţesutul şi pielea să se retragă înăuntru.

Un alt semn este aspectul de „coajă de portocală”, un indicator important al unui cancer agresiv şi rar. Alte simptome sunt scurgerile la sân, umflături ale glandelor limfatice de la axilă şi de la baza gâtului.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button