Home  /  Boli   /  Scapă de tusea productivă consumând acest tip de ceai

Scapă de tusea productivă consumând acest tip de ceai

Mama natură are mereu o soluţie pentru problemele noastre de sănătate. Spre exemplu, ceaiul de unguraş are efect expectorant, astfel că tusea productivă, cu mucus, poate fi ameliorată semnificativ consumând această licoare. Unguraşul este o plantă bogată în antioxidanţi cu proprietăţi antiinflamatoare, folosită de secole ca remediu pentru dureri de gât şi răceală.

De asemenea, această planta este recomandată în tratarea şi vindecarea bolilor de inimă, dischineziilor biliare, afecţiunilor vezicii biliare, căilor respiratorii, ficatului, colecistitelor, calmarea stărilor de spasm,  palpitaţiilor, aritmiilor, reglarea pulsaţiilor cardiace, stimularea poftei de mâncare, eliminarea secreţiilor bronhice, tratarea aritmiei cardiace.

Pe lângă toate acestea, unguraşul constituie un remediu excelent în tratarea durerilor de rinichi, durerilor de cap, ameţelilor, sperieturilor (spălături cu lichidul rezultat din fierberea tulpinilor de unguraş), stimularea poftei de mâncare (utilizarea vinului preparat din tulpini de unguraş).

Persoanelor care acuză ulceraţii, răni sau orice fel de afecţiuni ale pielii li se recomandă băi şi comprese cu un ceai preparat din unguraş. Pentru toate bolile şi afecţiunile menţionate mai sus poate fi utilizată şi pulberea de unguraş, preparată din planta uscată. Această pulbere reprezintă un remediu excelent.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button