Home  /  Boli   /  Acest aspect mai puţin cunoscut creşte calitatea somnului

Acest aspect mai puţin cunoscut creşte calitatea somnului

Conform studiilor efectuate de către specialiştii în domeniu, calitatea somnului crește dacă ai cel puțin un picior dezvelit, pentru că deși acesta este un reflex natural al organismului, se poate tranforma într-un remediu foarte bun împotriva insomniei.

Când un membru inferior este afară, ai parte de un somn mai bun, deoarece temperatura corpului se normalizează și piciorul ieșit răcorește corpul atunci când în cameră este de fapt prea cald pentru a adormi. Este chiar contraindicat să pornești caloriferul electric în dormitor chiar înainte de a te duce la culcare, deoarece temperatura ideală ar trebui să fie în jur de 19 grade Celsius.

Astfel că, atât temperatura exterioara cât și cea a corpului contează foarte mult când vine vorba despre cantitatea și calitatea somnului, astfel încât cu cât mai mică este temperatura corpului cu atât mai adânc este somnul.

Specialiştii susţin că secretul pentru un somn perfect se află în talpă, unde există o conexiune care leagă artera principală de vene și reglează temperatura.

Practic, temperatura mare a organismului te va face să te simți mai agitat, aspect care va influenţa negativ calitatea somnului.

 

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button