Home  /  Boli   /  Pericolele pe care le ascunde hârtia igienică

Pericolele pe care le ascunde hârtia igienică

Hartia igienică de toaletă este indispensabilă, însă, datorită faptului că aceasta este colorată şi parfumată, implică o serie de riscuri. Aceasta poate duce la anumite infecţii ale uretrei, crescând astfel riscul dezvoltarii cancerului de colon, iar anumite studii au stabilit o legatură directă între apariţia micozelor şi utilizarea acestui tip de hârtie igienică.

Adăugarea substanţelor chimice cum ar fi inalbitorii, coloranţii şi alte parfumuri artificiale din hartia igienică periclitează sănătatea oamenilor şi contribuie la poluarea mediului înconjurător.

Din păcate chiar şi hartia igienică simplă poate reprezenta un pericol pentru sănătate, deoarece anumiţi producători folosesc clorul pentru a o albi. În mod normal, hârtia igienică albă şi fără parfum ar trebui să fie mai sănătoasă, întrucât a fost mult mai puţin tratată chimic, însă nu există studii care să garanteze faptul că nu implică niciun fel de riscuri.

Pe piaţă exista foarte multe tipuri de hârtie de toaletă care conţin substanţe periculoase, cum ar fi dioxina şi furan, extrem de nocive pentru sănătatea noastră.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să o mai folosim, însă, regula de bază este să verificăm modul în care este depozitată, să fie bine sigilată, iar pe etichetă să fie menţionaţi ingredienţii folosiţi la obţinerea ei.

Copyright ©2024 ELYTIS Hospital| Powered by DDM logo DDM
Call Now Button